Ryan Gosling a párja kutyája előtt is tiszteleg új filmjében. www.celebriti.hu

A kaszkadőr című romantikus akció-vígjáték nem csapán Emily Bluntot és Ryan Goslingot vonultatja fel a siker érdekében, hanem egy kutyát is, aki csak franciául ért. Az eb szerepeltetésének nem az az oka, hogy egy régi hollywoodi szabály szerint gyerekkel és kutyával bármilyen filmet el lehet adni, hanem az, hogy Gosling így tiszteleg felesége, Eva Mendes egykori kedvence előtt. „Evának volt egy belga juhásza, Hugo, aki csak franciául tudott – magyarázta Gosling A kaszkadőr austini díszbemutatóján. – Hugo már nem él, de emlékét megörökítettük a filmben.”

David Leitch rendező szakmai indokokat is felsorolt a kutya szerepeltetése mellett: „Fel akartuk dobni egy kicsit a kínálatot, mert az akciójeleneteknél nem árt, ha fokozni lehet a bajt. Jó, ha esik az eső, még jobb, ha fagy, a bonyodalmas lelkületű kutya pedig végképp hálás hozzáadott értéket jelent.”

A kaszkadőrben egyébként nem belga juhász, hanem felváltva két nőstény ausztrál kelpie alakította Gosling csak franciául értő kutyáját. 

A kaszkadőr amellett, hogy az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb mozija, az akció- és kalandfilmek napszámosai előtt is tisztelegni kíván, akik neve csak hátul, apró betűvel olvasható a stáblistán, holott nagyban hozzájárulnak a produkció sikeréhez. David Leitch maga is kaszkadőr volt, aztán rendezővé lépett elő, és olyan filmeket jegyez, mint a John Wick, az Atomszőke, a Deadpool 2 és A gyilkos járat. Utóbbi opusz elkészítése vicces élmény volt számára, mert Brad Pittet rendezte benne, akinek A mexikói című filmben még a kaszkadőre volt… Leitch évek óta azért lobbizik, hogy a kaszkadőrök számára is Oscar-kategóriát hozzon létre az Amerikai Filmakadémia. Ezt eddig még nem sikerült elérni, de reméli, új filmje, amely e tekintetben nem is burkolt felhívás keringőre, meghozza az áttörést.

(The Fall Guy – hazai bemutató: 2024. május 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük