Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe. www.celebriti.hu

A 2000-es év legnagyobb mozisikere volt a Gladiátor, csaknem negyedszázaddal később pedig elkészült a folytatása. A közönség eddig találgatta, mi lesz a Gladiator 2 munkacímen futó projekt hivatalos címe, most azonban vége a bizonytalanságnak. A cím pedig, tadaam: Gladiator II. A szlogen sem óriási meglepetés, mert az első rész egyik jelmondatát emelték át az új opusz számára: „Amit életedben teszel, az örökkévalóságban visszhangzik”. Ezt maga Maximus mondja a film elején, amikor csatába indul katonáival a germánok ellen.

Gladiator II főhőse Lucius (Paul Mescal), az egykori kisfiú az előző filmből, aki nagyon drukkolt Maximusnak. Visszatér édesanyja, Lucilla is, akit továbbra is Connie Nielsen alakít, Derek Jacobi pedig ismét Bracchus szenátort játssza. Új főszereplő Denzel Washington, aki az előző rész Proximójához (Oliver Reed) hasonló felszabadított gladiátort alakít, és valószínűleg Lucius mentora lesz nem csekély katonai erővel a háta mögött. A film főgonosza Caracalla császár, őt Joseph Quinn kelti életre. Fontos feladat jut Pedro Pascalnak is, de még nem tudni pontosan, kit alakít – a sokoldalú színész kvalitásai alapján lehet gonosz meg pozitív karakter is, annyi biztos, hogy súlya van történetben.

Russell Crowe a Gladiátorral lett A-listás és Oscar-díjas sztár (maga a film 12 jelölést kapott, és Crowe-é mellett még négy szobrot ítéltek oda neki). Crowe korábban cáfolta – amit sokan feltételeztek –, hogy néhány flashback erejéig visszatérne a folytatásban.

(Gladiator II – hazai bemutató: 2024. november 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük