A 40 éves Dream Theater újra Budapestre jön. www.celebriti.hu

Újra Magyarországon ad koncertet a Dream Theater. A világhírű amerikai progresszív metál zenekar, amely idén 40 éve alakult, november 1-jén lép fel a Budapest Sportarénában.

A zenekar tizenöt év szünet után újra eredeti dobosával, a csapatba nemrég visszatért Mike Portnoyjal lép fel a magyar fővárosban – közölte a szervező Concerto music hétfőn az MTI-vel.

A Dream Theater két éven át tartó jubileumi turnét jelentett be, és ez az első koncertsorozat Mike Portnoy visszatérése óta. Az európai szakasz huszonhárom várost érint és október 20-án kezdődik. A Dream Theater klasszikusait és a rajongók kedvenceit egyaránt eljátssza. Az együttes eddig tizenhárom alkalommal koncertezett Magyarországon, legutóbb 2022-ben, akkor is a Budapest Sportarénában.

Az együttes legutóbbi (tizenötödik) stúdiólemeze, A View from the Top of the World 2021-ben jelent meg, és az anyag tavaly meghozta számukra az első Grammy-díjat: az Alien című kilencperces, 17/8-ban írt szám a legjobb metál előadás kategóriában győzött.

A Dream Theater – John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (ének), Jordan Rudess (billentyűs hangszerek), Mike Portnoy (dob) – tagjai kimagasló hangszeres tudásáról, a többtételes dalszerkezetekről, valamint a látványos koncertekről ismert, és eddig mintegy 15 millió lemezt adott el világszerte.

Petrucci és Myung mellett a Dream Theater alapítója volt Mike Portnoy dobos, aki huszonöt év együttzenélés után 2010-ben szállt ki a csapatból, és tavaly tért vissza (a köztes időszakban Mike Mangini volt a dobos). Portnoy a Liquid Tension Experiment projektben is együtt játszik Petruccival és Rudess-szel.

A Dream Theater korábban már turnézott jubileumot ünneplő lemezekkel (az Images and Wordsszel a megjelenés 25. évfordulóján, 2017-ben, az akkor 20 éves Scenes from a Memory-vel két évvel később). “Ez a két album mérföldkő volt a Dream Theater történetében. Az Images and Words tett fel minket a rockzene térképére, a Scenes pedig az első olyan anyagunk volt, amely egy összefüggő koncepció, történet mentén született” – mondta 2022-ben John Petrucci az MTI-nek.

A Dream Theater jelenleg stúdióban dolgozik tizenhatodik nagylemezén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük