A Back to Black meg tudja ragadni Amy Winehouse lényegét. www.celebriti.hu

Az Amy Winehouse-ról szóló életrajzi film, a Back to Black már a forgatás elindulásakor az érdeklődés homlokterébe került, mert sokan attól tartottak, hogy szenzációhajhász film készül, amely az énekesnő életének tragikus mozzanataira koncentrál. Erről is kérdezték az Oscar-gálán az Oscar-díjas Mark Ronson zeneszerzőt (Csillag születik), aki Winehouse legfontosabb, Back to Black című albumának producere és társszerzője volt – innen a film címe. Ronson még nem látta a filmet, de felkérték, hogy az énekesnő közeli munkatársaként véleményezze a forgatókönyvet. Nagyon meg volt vele elégedve.

„Ráismertem Amyre, mert meg tudták ragadni a lényegét – mondta Ronson az Entertainment Weeklynek a gálán. – Amynek hihetetlen volt a humora, és ezt tökéletesen vissza tudták adni.”

Ronson szerint az énekesnőt játszó Marisa Abela is jó választás – a film ellenzői azonban más véleményen vannak. Egyesek azt kifogásolják, hogy a színésznő nem hasonlít a néhai sztárra, ráadásul nincs is olyan karizmája, amivel hitelessé tudná tenni az alakítását. Abelát azonban maga az énekesnő apja, Mitch Winehouse védte meg, pedig róla tudni lehet, hogy nem könnyű eset, és nem szokta véka alá rejteni általában sarkos véleményét. Például keményen nekiment az Amyről 2015-ben készített dokumentumfilmnek, amiért szerinte túl részletesen foglalkozott az énekesnő botrányaival és függőségével.

Marisa tökéletes választás minden szempontból, még ha nem is néz ki pontosan úgy, mint Amy” – mondta Mitch, amikor a készülő filmről kérdezték.

A Winehouse család egyébként nem szólhatott bele a film készítésébe, ez volt a rendező, Sam Taylor-Johnson és a forgatókönyvíró, Matt Greenhalgh határozott kikötése.

Azok, akik pozitív várakozásokkal néznek a film bemutatása elé, azzal érvelnek, hogy a rendező és a forgatókönyvíró személye a garancia arra, hogy autentikus Amy jelenik majd meg a vásznon. Mindketten jó ízlésű, biztos kezű alkotók, erre bizonyíték korábbi közös munkájuk, a 4 BAFTA-ra jelölt John Lennon – A fiatal évek. Tayloy-Johnson rendezte A szürke 50 árnyalatát is, amiről azt mondják, többet tudott kihozni az alapanyagból, mint amennyi eredetileg benne volt.

(Back to Black – hazai bemutató: 2024. április 11.)

Fotó: Biography

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük