Elkezdődött a Hogyan tudnék élni nélküled? című zenés vígjáték forgatása

Elkezdődött a Demjén Ferenc slágerekkel kísért Hogyan tudnék élni nélküled? című zenés vígjáték forgatása Budapesten – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

Az álmaikat kergető szerelmes fiatalokról szóló, Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével, Demjén Ferenc örökzöld slágereire felfűzött romantikus zenés mozifilm felvételeinek első szakasza decemberben és január elején zajlik – közölték.

A zenés vígjátékban a Sajtból van a Hold, Darabokra törted a szívem, a Jégszív, a Szabadság vándorai, a Szerelemvonat vagy a Hogyan tudnék élni nélküled? című slágerek is elhangzanak majd látványos táncbetétekkel kísérve.

A film története a jelenben és a 90-es évek elején játszódik. Egyik főhőse az élet minden területén megrekedt harmincas énekesnő, Lili, aki rábukkan édesanyja, Eszter régi leveleire. Ezeket 30 éve egy számára ismeretlen férfi írta az akkoriban már a “minden szempontból tökéletes vőlegényével” közös jövőt tervező anyukájának. A levelek felidézik Eszter és két barátnője csajos balatoni vakációját, ami váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival – olvasható a tájékoztatóban.

A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása a jó idő beköszöntével, jövő tavasszal és nyáron folytatódik a Balatonnál és Budapesten.

Az NFI támogatásával az IKO gyártásában, Kirády Attila producer közreműködésével megvalósuló zenés romantikus film rendezője Orosz Dénes (Poligamy, Coming Out, Seveled), forgatókönyvírói Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk) és Goda Krisztina (BÚÉK, Csak szex és más semmi), aki egyúttal a film kreatív producere is.

A film operatőre Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon), a zenékről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. A látványtervező Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled, Swing), jelmeztervező Kemenesi Tünde (A játszma, BÚÉK, Örök tél), a tánckoreográfiákat Turi Lajos Péter álmodta vászonra, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók, vagy a Puskás, a musical darabokon dolgozott.

A Hogyan tudnék élni nélküled? a tervek szerint jövő télen kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Fotó: Magyar Nemzet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük