A lepény lehet a karácsonyi vásárok megmentője

Az elmúlt időszakban számos hír szólt arról, hogy a karácsonyi vásárok ételeinek ára csillagászati magaslatokba szökött. A vendéglátósok egyre nehezebb helyzetének megmentője azonban a lepény lehet, ami nem csak a vásárokon, de a mindennapokban is hihetetlenül keresett.

A téli vásárokon is nagyon népszerűek a lepények! A finom, többféle töltelékkel kapható, változatos ízvilágú termékeket nem csak a vásárlók, de a viszonteladó partnerek is nagyon kedvelik.

– A lepények nyáron strandokon és fesztiválokon egyaránt keresett termékek, de a téli időszakban is sokan választják, nem csak azért, mert finomak, de könnyen, gyorsan elkészülnek és akár állva, vagy menet közben is el lehet fogyasztani. A vendéglátóipar nagyon sok problémával küzd, szembesül ma is, a súlyos munkaerőhiány, a magas és hektikus élelmiszer- és energiaárak pedig csak tovább súlyosbítják a vendéglátósok problémáit. Erre a vendégek és vendéglők számára sem túl derűs helyzetre jelenthetnek megoldást az olyan minőségi kényelmi termékek, mint a lepények, melyek hosszan megőrzik a szavatosságukat és elkészítésük nem igényel szaktudást – mondta el Gellért Olivér, a Lepényes
értékesítési vezetője.

Gellért Olivér azt is hozzátette, hogy a street food újdonságának számító lepények tökéletes alternatívát jelenthetnek, mert azon túl, hogy nagyon könnyű azokat standolni, profitot is termelnek.

– A lepény egy nagyon finom, rusztikus, többféle ízesítéssel töltött kelt tészta, ami kiválóan illik egy pohár borhoz, vagy sörhöz. Mindig vannak szezonális, különleges termékeink is, ilyen például a téli- karácsonyi időszakban a libamájas, lilahagyma-lekváros változat. Viszonteladóink termékeinket félkész, fagyasztott állapotban kapják meg és elkészítésük mindössze pár percet igényel. A terméket csak újra kell melegíteni és kész is, nem kell hozzá sokmilliós konyhával rendelkezni – magyarázta Gellért Olivér.
A lepényeknek egyébként több évszázados hagyománya van a magyar gasztronómiában, és egy igazán tápláló és laktató ételről van szó. A vendégek kedvence jelenleg a chilis marharagus, a paradicsomos mozzarellás és az extra lepény, melyek iránt egyébként egyre nagyobb az érdeklődés külföldről is. A Lepényes utánozhatatlan termékeivel országszerte lehet már találkozni a cég viszonteladóinál fesztiválokon, valamint a HORECA szektor vendéglátóinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük