Készül Ákos új nagylemeze, itt az előfutár.

Vadonatúj szerzeménnyel érkezett Ákos, mellyel egy időben bejelentette, hogy reményei szerint jövőre új albummal érkezik. A beharangozó felvétel az „Ember maradj” címet viseli.

A Kossuth-díjas magyar énekes-dalszerző tavaly ősszel adott ki utoljára lemezt „Magunk maradtunk” címmel, mely az előadó első filmzenei albuma is egyben. A kiadvány Ákos szintén első kisjátékfilmjéhez készült, melynek forgatókönyvét ő maga írta két korábbi novellájából -– A taxis és a Magunk maradtunk –, melyek az ’Ezt nem lehet megúszni’ (2021) című novelláskötetében szerepelnek.

A most debütált „Ember maradj” egy ízig-vérig Ákos dal lett. A fontos üzenettel és mély mondanivalóval rendelkező, elgondolkodtató dalszöveget az énekes védjegyévé vált pop-rock hangzás emeli ki.

Az új zene egy szöveges videóval együtt jelent meg, melyben Ákos a színpadon ülve egyedül, egy szál gitárral adja elő az ember szíve közepébe találó felvételt.

Nagyszabású jubileumi koncerttel zárja az idei évet Ákos ’Harminc év’ címmel, mely 2023. december 16-án lesz a Papp László Budapest Arénában. A három évtized munkásságát átfogó produkció egy akusztikus jellegű, több műfajt is felvonultató és – rendhagyó módon – ültetett koncert lesz, mely az énekes első szólóalbumától, a ’Karcolat’-tól kezdve mutatja be eddigi nagyívű pályafutását.

Addig is hallgassátok meg az újdonságot itt!

Fotó: inforstart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük