Kirándulási tippek őszre.

A hétvégén még különleges, szép idő várható, ezért érdemes a természetet választani. Néhány tippet adunk, hova érdemes elmenni kirándulni:

Mátra
Kétségtelenül hazánk egyik legszebb tája az Északi-középhegység vulkanikus eredetű tagja, a Mátra, amely a Cserhát és a Bükk-vidék között terül el. Itt található Magyarország három legmagasabb pontja, a Kékes, a Hidas-bérc és a Galya-tető.

Visegrád
Visegrád nagyon sok pontról könnyen elérhető, és bámulatos vidék, egyedülálló panorámát nyújtva. Annak ellenére, hogy Magyarország egyik legkisebb városa, népszerű kirándulóhely, kikötőváros, vára pedig lenyűgöző.

Őrség
Az Őrség egy igazi magyar néprajzi tájegység, amely Nyugat-Magyarországon található nagy részben, de a szlovéniai Muravidékre is átnyúlik. Az ott kínálkozó természet mindig feltölti az embert.

Balaton
A Balaton nem kell senkinek sem bemutatni, mind az északi, mind a déli part pazar programokat, kirándulási lehetőségeket nyújt, és könnyen elérhető.

Pannonhalma
Pannonhalma is kedvelt turisztikai célpont egész évben, különösen úgy, hogy az ott lévő apátságot körbe sétálhatjuk, és szívhatjuk magunkba a friss őszi levegőt.

Szalajka-völgy
Ez különleges tájegység Szilvásvárad mellett található, amelynek fontos geológiai kincse a Fátyol-vízesés és környéke.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
A fertőrákosi kőfejtő komoly fejlesztéseken esett át az elmúlt évek során, amelynek köszönhetően lehetőség nyílik a kőfejtő környezetének bővebb megismerésére, miközben bekukkanthatunk a különleges atmoszférájú barlangszínházba is.

Lillafüred
A Szinva patak völgyében elhelyezkedő Lillafüred elképesztő turisztikai jelenőséggel bír, ami nem véletlen, nagyszerű adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhely.

Velem
A település a Kőszegi-hegység lábánál fekszik, különösen az őszi időszakban nyújt csodálatos élményt, hiszen szinte egybefonódik az erdővel a kis falucska, becsületkasszás árusító helyei pedig feldobják az ott tartózkodás hangulatát.

Mecsek
A Mecsek Pécstől északra található, amely számos kirándulóhellyel, és tanösvénnyel vár mindenkit, és közben várakat is felfedezhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük