A kritikusok alig találnak szavakat Scorsese új filmjére

Megrázó remekművel nyűgözi le a közönséget Martin Scorsese, a kritikusok alig találnak szavakat a Megfojtott virágokra.

Csak néhány szemelvény a sok elragadtatott vélemény közül. „Scorsese 80 évesen ugyanolyan lobbanékony és merész, mint amilyennek fiatalon megismertük” (Matt Singer). 

Valahányszor Leonardo DiCaprio és Robert De Niro találkozik a vásznon, azt kívánjuk, a mozi istenei bárcsak odahatnának, hogy még többször dolgozzanak együtt” (Stephen Romei). „Amerikai őslakosként azt mondhatom, hogy ez Scorsese egyik legjobb filmje. Történelmileg és kulturálisan pontos, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio kivételes teljesítményt nyújtanak, Lily Gladstone alakítása pedig megrázó és Oscar-esélyes” (Vincent Schilling).

Megfojtott virágokat Észak-Amerikában 3500 mozivásznon mutatják be, ez rekord Scorsese pályafutása során, ami azt mutatja, hogy a forgalmazó hisz a sikerben.

A film megtörtént eseményeket elevenít fel. A múlt század húszas éveiben olajat találtak Oklahomában az oszázs indiánok földjén, akik ebből hihetetlenül meggazdagodtak. Néhány fehér összefogott, hogy az indiánok meggyilkolásával megszerezze vagyonukat, végül az FBI göngyölítette fel ügyet. Scorsese nem az eset bűnügyi vonatkozásaira koncentrált, hanem egy oszázs nő és az egyik gyilkos tragikus szerelmének történetét meséli el. 

Scorsese közben már azt nyilatkozza, hogy nem készül letenni a lantot, három filmterve is előkészületben van.

(Killers of the Flower Moon – csütörtöktől a hazai mozikban!)

Fotó: Rotten Tomatoes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük