Fantasztikus rertóhétvégét tartottak a hétvégén a Balatonnál. www.celebriti.hu

 – A nosztalgiajárművek kedvelőit várta a MÁV-VOLÁN-csoport retrórendezvényén a Balatonnál szombaton és vasárnap.

 A Balaton északi, illetve Keszthely és Tapolca közötti vasútvonalán klasszikus járműcsodák idézték fel a régi idők közlekedését.

Az évfordulós járművek kiemelt szerepet kaptak az eseményen. Idén 30 éves a hazai InterCity-motorvonatgyártás egyedi járműve, a Samu, a V63-as Gigant villanymozdonyok 50 éve gördültek le a gyártósorról, az M44-es Bobó tolatómozdonyok pedig 70 évesek lettek. A MÁVAG gyár egyik legsikeresebb terméke, a 424-es gőzmozdony idén ünnepli forgalomba állásának 100. jubileumát. A személykocsik terén pedig 30 évesek lettek az EuroCity-flotta gerincét nyújtó CAF-sorozat első darabjai – sorolják a közleményben.

A Budapest-Balatonfüred-Tapolca és Keszthely-Tapolca közti vasútvonalakon összesen 12 retró mozdony 8 retró szerelvényt vontatott. A Volánbusz a Budapestről érkező vonatokhoz csatlakozva, a kaposvári zöld faros és egy K266-os nosztalgiabusszal szállította az utasokat Siófok és Balatonfüred között.

A nyár folyamán a Volánbusz még számos nosztalgiajárattal várja az érdeklődőket. További információk a társaság közösségi oldalain olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük