Közös dalt készített Lotfi Begi és Tolvai Reni. www.celebriti.hu

Lotfi Begi 2023-ban Cecilia Gault New York-i énekesnővel közösen elkészítette a „Heartbreak” című felvételt. Ennek a magyar nyelvű verziója debütál most „Te meg én” címmel a csodálatos hangú Tolvai Reni közreműködésével.

Mindkét előadó számára szerelemprojekt volt ez, hiszen van személyes kötődésük az újdonsághoz.

– Az eredeti dal 2023 januárjában jelent meg az amerikai-japán énekesnővel, Cecillia Gaulttal, melyhez leghíresebb magyar népdalunk, a „Tavaszi szél” motívumát használtuk fel. Látva a „Heartbreak” sikerét a környező országokban, illetve meglepő módon Argentínában is, természetes volt, hogy készítsünk belőle egy magyar változatot is. Azt gondolom, hogy az angol nyelvű dalokat az eszünkkel, a magyar nyelvűeket viszont a szívünkkel értjük meg – mondtaLotfi Begi.

Tolvai Reni pedig egy igazán bensőséges történetet mesélt el:

– Számomra mindig a dallam a legfontosabb, ha tetszik az ötlet akkor már a felkérés napján nekilátok a munkának. Hálás vagyok Beginek ezért az együttműködésért, és különösen azért, mert felidézte bennem a nagymamám emlékét. Erdélyben csak vele beszéltem magyarul, ő mutatta meg a magyar népdalokat és meséket is. Itt cseng a fülemben, amikor énekli nekem, hogy „Tavaszi szél vizet áraszt”. A mai napig emlékszem a magyar motívumos csipkékre, gobelinekre és a fahéj illatú mézeskalácsokra, amiket saját kezűleg készített.

A „Te meg én” című dalban a mai modern hangzás a régmúlt „popjával” keveredik, de találkozik benne a történelem a jelenünkkel is – ezt pedig a Jimy J. Hollywood rendezte videóklip is kiemeli. Igazi meglepetés, hogy az új verzióba bekerült az eredeti népdal is, melyet az Erkel Ferenc Zenei Általános Iskola kórusa énekel.

Nézzétek meg a videót itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük