Orbán Viktor Brüsszelben. www.celebriti.hu

Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szerdán.

Orbán Viktor, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon), Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén azt mondta, a szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában.

Konzervatív civil társadalmakat kell létrehozni olyan konzervatív emberekkel, akik készek harcolni a szabadságért. Magyarország megfelelő hely ehhez – tette hozzá a kormányfő.

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet, az illegális határátlépés nem emberi jog, hanem bűnelkövetésnek számít; Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat – jelentette ki.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van. Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg – szögezte le.

Magyarország nem akar kevert társadalmat, meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait – jelentette ki.

Az egyes tagországoknak kell önálló módon dönteniük arról, hogyan kívánják megoldani a migráció kérdését. Nincs szükség közös uniós migrációs politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia – szögezte le a kormányfő.

One thought on “Orbán Viktor: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek”
  1. Ha az európai országok elvesztik nemzeti identitásukat, akkor megszűnik a nemzeti történelmük, előbb-utóbb a hagyományaik és a nyelvük is elvész a közös nyelvben, amely vélhetően, akár az eszperantó is lehet. Csak a diplomácia nyelvét hagyja majd meg a háttérhatalom. A cél világos: Európai Egyesült Államokat akarnak, amelyet könnyebb irányítani, uralni és ellenőrizni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük