Győri-Lukács: az volt a titok, hogy nagyon egyben voltunk. www.celebriti.hu

Győri-Lukács Viktória szerint az volt a magyar női kézilabda-válogatott titka a Svédország ellen 28-25-re megnyert olimpiai selejtezőmérkőzésen, hogy társaival nagyon egyben voltak, egymásért küzdöttek és bíztak egymásban.

“Nagyon nagyot küzdöttünk. Nagyon egyben volt a csapat és nagyon nagy segítséget kaptunk a lelátóról. Amikor volt egy kis gödör, kihúztak minket, és mindig volt egy olyan játékosunk, aki előre tudott lépni és az egész csapatot kihúzta a gödörből” – nyilatkozta a pénteki, debreceni mérkőzés után az MTI-nek a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, aki hét lövésből hat gólt szerzett a skandinávok ellen.

Hozzátette: szerinte az volt a titok, hogy egymásért küzdöttek és bíztak egymásban. Mint kifejtette, nekik éppen azt kell megtanulniuk, amiben ezúttal remekül teljesítettek, hogy ha visszazárkózik az ellenfél, akkor ne kezdjenek kapkodni, pánikolni, hiszen vannak olyan jó játékosaik, akik meccset tudnak nyerni.

“Ma láthattuk, hogy mindenki, aki pályára lépett, hozzátett, segített a csapatnak, és tényleg együtt nyertük meg ezt a mérkőzést” – vélekedett.

Győri-Lukács elárulta: úgy készültek a meccsre, hogy ott volt a fejükben a svédek elleni legutóbbi találkozó – amit 26-22-re elveszítettek a decemberi világbajnokságon -, amelyen a szélsők lövési hatékonysága nem volt jó, “de úgy gondolom, ma megmutattuk, hogy tudunk annál jobban is játszani”.

Simon Petra az MTI kérdésére leszögezte: valamennyien tudták, hazai pályán mi a tét ezen a mérkőzésen és a tornán.

“Mindent bele kellett adnunk, nem volt szabad tartalékolnunk a zárónapra. Nagyon felkészültünk a svédekből, egyben voltunk, védekezésben sok olyan dolgot megoldottunk, ami az alapjátékaik közé tartozik” – fejtette ki az egy gólt szerző irányító.

A Ferencváros kézilabdázója szerint noha támadásban hagytak ki helyzeteket, hátul stabilak tudtak maradni.

“Fenomenális ebben a csarnokban, ilyen közönség előtt mérkőzést játszani, nagyon örülök, hogy így sikerült” – jegyezte meg.

Hozzátette, nem teherként, hanem motivációként élik meg, hogy megvan a céljuk: nyáron a francia fővárosban szerepelni az ötkarikás játékokon.

“Mérvadó, hogy le tudtuk győzni a svédeket, ezzel nagy lépést tettünk Párizs felé. Ugyanakkor holnaptól már a Japán elleni zárómérkőzésre koncentrálunk, nem is kérdés, hogy hazai pályán azt is szeretnénk megnyerni, hiszen így csoportelsőként jutnánk ki az olimpiára” – magyarázta Simon.

A mezőny legjobbjának megválasztott Kuczora Csenge – aki nyolc gólt lőtt – a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nagyon nehéz mérkőzés volt, amelyen remekül sikerült számukra a kezdés.

“Nagyon agresszívak voltunk, a támadásainkat jól építettük fel az elején, ezért mindig előnyben voltunk. A második félidő elején bennragadtunk, egyenlíteni tudott az ellenfél, de fel tudtunk állni és a végén pozitívan jöttünk ki belőle” – elevenítette fel a győztes meccset.

A Vác balátlövője hangsúlyozta: este ünnepelnek, de szombattól előre kell nézniük, mert akkor ér ez a győzelem valamit, ha vasárnap is nyerni tudnak.

A magyar csapat csütörtökön 49-11-re verte Nagy-Britanniát, vasárnap pedig 19.15-től Japánnal találkozik, és csak akkor nem szerez olimpiai kvótát, ha öt vagy több góllal kikap az ázsiaiaktól.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük