Szallas.hu: nőtt a foglalások és a belföldi vendégéjszakák száma az első negyedévben. www.celebriti.hu

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nőtt – közölte a szállásközvetítő portál szerdán az MTI-vel.

A Szallas.hu szerint az utazási kedv élénkülése elsősorban a hosszú hétvégékkel magyarázható, mert a március 15-i hétvége háromnapos volt és a húsvét is erre az időszakra esett, míg tavaly nem volt hosszú hétvége az első negyedévben.

A portál által közvetített bruttó szobaár-bevétel több mint 13,5 százalékkal nőtt. Érezhető a SZÉP-kártya turizmusélénkítő hatása is, eddig idén az online kifizetések csaknem 27 százalékát fizették a kártyával. Egy éjszaka átlagára a bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakák száma alapján 14 070 forint volt az első negyedévben, hotelben ez 21 ezer, apartmanban 8970, vendégházban 9755, panzióban pedig 11 225 forintot jelentett.

Az egy főre eső éjszakánkénti átlagár mintegy 5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Ez igazolja a Szallas.hu szakértőinek korábbi megállapítását, hogy voltak szállásadók, akik tudtak még az idén áremelést érvényesíteni, de az előző évek drasztikusabb emeléséhez képest jellemzően kisebb léptékűt – jelezte közleményében a portál.

Az átlagos foglalási hossz 1,9 éjszaka volt az első negyedévben. Januárban és februárban 1 éjszakára foglaltak többen, márciusban már a két éjszaka vezetett a hosszú hétvégék miatt.

A vendégek 39 százaléka hotelt, negyedük apartmant, 17 százalékuk vendégházat, 15 százalékuk panziót és 4 százalékuk egyéb szállástípust választott. Az utazások 37 százaléka wellness célú volt az első negyedévben. A foglalások csaknem kétharmada két személyre, 13 százaléka 1 személyre, 11 százaléka 3 személyre, minden tizedik pedig négy személyre szólt.

A foglalási szám alapján Budapest, Eger és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget januártól márciusig, ezt Gyula, Miskolc, Szeged, Hévíz, Debrecen, Hajdúszoboszló és Siófok követte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük