Meg tudnak hatódni a nézők az év legütősebb akciófilmjén. www.celebriti.hu

Dev Patel (Gettómilliomos, Az oroszlán) hosszú évek óta olyan akciófilmet szeretett volna készíteni, ami igazán tetszett volna gyerekkori önmagának. Ez lett A Majomember, a társadalmi üzenetet is közvetítő bosszúdráma, amelyben olyan harcost alakít, aki rádöbben, nem elég a személyes sérelmekért elégtételt venni, ki kell állnia mások igazáért is. Az elképesztő akciójeleneteket felvonultató filmet a kritikusok többsége már most az év egyik legnagyobb mozis eseményeként értékeli, de Patel a közönség reakcióit találja a leginkább megindítónak.

„A film austini díszbemutatóján odajött hozzám egy idősebb indiai férfi, megszorította a kezemet, nem akarta elengedni, és azt mondta: ’Őszintén irigylem a fiamat’ – mesélte Patel a Digital Spynak adott interjújában. – ’Hát ez elég furán hangzik, miért?’ Válaszoltam, mire ő ezt mondta: ’A fiam 14 éves, és nagy mázlija van, mert maga őt képviseli ebben a filmben. Nekem ilyesmiben nem volt részem.’ Ettől nagyon meghatódtam, mert pontosan ezért készítettem ezt a filmet, és megkaptam a visszaigazolást, hogy valamit jól csináltam.”

Patel szerint A Majomember sajátos szuperhős-mozi, ami arról is szól, hogy bárki harcba indulhat a világ megmentéséért, ha felfedezi magában az ehhez szükséges képességeket.

A film egyik óriási meglepetése, hogy az eddig drámai színészként számontartott Patel harcművészként mutatkozik be, mivel feketeöves karatebajnok. Ennek köszönhetően a film akciójelenetei fájdalmasan valószerűek – ahol a fájdalmat szó szerint kell érteni, mert minden szereplő megszenvedte a könyörtelen összecsapásokat. Patel például a lábujját törte és komolyan megsérült a keze is. Kötés került rá, ami jó pár jelenetben látszik is, de ettől csak még hitelesebbek az összecsapások.

(Monkey Man – mától a hazai mozikban!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük