KSH: januárban az egy évvel korábbihoz viszonyítva 17,2, az előző hónaphoz képest 10,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene. www.celebriti.hu

2024 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 17,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 20,5, az egyéb építményeké 11,6 százalékkal emelkedett – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 10,2 százalékkal nagyobb volt a decemberinél.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 21,8, az egyéb építmények építésében 12,0 százalékkal nagyobb volt a termelés. A legnagyobb súlyú ágazat, a speciális szaképítés termelése 16,3 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 21,5, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 31,5 százalékkal bővült, az egyéb építmények építésére vonatkozóké viszont 19,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 14,9 százalékkal csökkent. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 9,1, az egyéb építményekre vonatkozóké 20,5 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól – közölte a KSH.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük