A Kung Fu Panda 4 mindent vitt. www.celebriti.hu

Nyolc év után tért vissza a mozikba Po, a harcművész panda, és nagy örömmel üdvözölte őt a közönség. Az animációs családi mozi jóval a várakozások felett teljesített az első hétvégén, 58,3 millió dollárt hozott Észak-Amerikában. A rendező az a Mike Mitchell, aki korábban a Trollokat és a Shrek a vége, fuss el véle című produkciót vitte sikerre. A panda negyedik kalandja azzal kezdődik, hogy Po utódot keres magának, mert arra készül, hogy Békevölgy spirituális vezetője legyen. Ám megjelenik az új főellenség, a Kaméleon, aki alakváltó hüllő, így a harcias panda méltó ellenfele lehet. Az amerikai változatban a Kaméleont az Oscar-díjas Viola Davis szólaltatja meg (Kerítések), Po pedig természetesen Jack Black hangján szólal meg.

Kaméleonnak a Variety külön cikket szentelt, mert megalkotása a sorozatot gyártó DreamWorks Animation eddigi legnagyobb technikai kihívását jelentette. Az új főgonosznak minden porcikáját, mimikai izmát és tüskéjét külön-külön mozgatni lehet, az animációs csapat több mint 8000 pontot vezérelt számítógéppel a karakter testén. További embert próbáló feladatot jelentett, hogy a Kaméleon alakváltó lény, tíz különböző karakterré tud átváltozni, ráadásul átlényegülés közben is kungfuzik – ezt a két rendkívül összetett mozgásformát kellett tökéletesen összehangolni. „Bonyolult és időt rabló munka volt” – panaszkodik büszkén Sean Sexton, az animációs csapat vezetője a Varietynek.  

A távol-keleti kultúrák iránt érdeklődők nagy örömére az is kiderül a cikkből, hogy a Kaméleon megalkotásához egy kínai mitikus szörny, Tao-tie adta az ihletet, akinek stilizált alakja már a bronzkori edényeken megjelent. Ezzel látványosan folytatódik Tao-tie hollywoodi karrierje, mert pár éve a Matt Damon és Willem Dafoe nevével fémjelzett A Nagy Fal című fantasy szörnyeit is róla mintázták.

(Kung Fu Panda 4 – hazai bemutató: 2024. március 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük