Kiadós mennyiségű esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. www.celebriti.hu

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat hétfőn. A HungaroMet Zrt. ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az MTI-hez vasárnap este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, hétfőn egy ciklon képződik a térségünkben és egyre többfelé várható eső, zápor. A Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 milliméter közötti mennyiségű eső várható, lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt.

Az előrejelzés szerint a csapadék nagyobb része a déli órákat követően fog leesni és keddre virradó éjszaka tovább folytatódik a csapadéktevékenység ezeken a területeken.

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyében ezért hétfőre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Veszprém és Somogy vármegyékben egy nap alatt 20 milliméter eső várható, ezekben a vármegyékben elsőfokú figyelmeztetés van hétfőre.

A HungaroMet Zrt. veszélyjelzésében azt is írta, hétfőn napközben a délkeleti országrészben a déli irányú szelet időnként viharos, óránkénti 60-70 kilométeres lökések kísérhetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük