Új tetkója lett Tom Harynak. www.celebriti.hu

Több mint harminc tetoválás díszíti Tom Hardy testét, és a legutóbbiak közül egyet új filmjének köszönhet. A Motorosokban az Oscar-jelölt színész (A visszatérő) a legendás vagy inkább hírhedt hatvanas évekbeli motorosbanda, a Vandals alapítóját alakítja. A minap ünnepélyesen bemutatták a film második előzetesét, és Jeff Nichols forgatókönyvíró-rendező elárulta az egybegyűlteknek, Hardy hogyan tudatta vele, hogy elkötelezett a produkció iránt. „Két nappal a forgatás kezdete előtt kaptam tőle egy sms-t, benne egy képet, amin az volt látható, hogy a karjára tetotváltatta a Vandals logóját – árulta el a rendező. – Egy üzenetet is mellékelt hozzá: aztán jó legyen ám ez a film.”

Jeff Nicholsnak nem kevésbé szívügye a Motorosok. „Húsz éve botlottam Danny Lyon fotóalbumába, és azonnal beleszerettem – mesélte a rendező az új előzetes bemutatásakor. – Azóta a megszállottja vagyok. Olyan filmet akartam készíteni, amely híven visszaadja, mit éreztem akkor, amikor ezzel a könyvvel találkoztam. Ezek a világ legmenőbb fotói. És pont ilyen filmet akartam csinálni.”

Danny Lyon fotóriporter az amerikai New Journalism (Új Újságírás) egyik legfontosabb alakja volt, 1968-ban jelent meg mérföldkőnek számító The Bikeriders (ez a film eredeti címe is) című, interjúkkal tarkított fotóalbuma, amelyben a Chicago Outlaw Motorcycle Club életét örökítette. A bandának ő is tagja volt, ezért alkotása egyedülálló bepillantást enged a szubkultúra életébe. A film a könyvben ábrázolt világot jeleníti meg egy másik banda életének ábrázolásával.   

Hardyval egyébként ritkán fordul elő, hogy a filmjeivel kapcsolatban tetováltat magára. A Motorosokhoz hasonló jelentős eset volt számára A visszatérő is. Testén visel egy dühös farkast ábrázoló szimbólumot, ami a szerepére utal. Varratott továbbá egy szöveget is: Leo mindent tud. Ez arra vonatkozott, hogy Leonardo DiCaprio fogadott vele, hogy Oscart fog kapni a filmért, amelynek ő volt a főszereplője, és úgy is lett. A szintén jelölt Hardy nem kapott díjat, és a traumát talán így próbálta feldolgozni.

(The Bikeriders – hazai bemutató: 2024. június 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük