Januárban magasabb sebességbe kapcsolt a használtautó-piac. www.celebriti.hu

Magasabb sebességbe kapcsolt a használtautó-piac, januárban több mint 74 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami éves szinten 12 százalékos, az előző hónaphoz viszonyítva 18,2 százalékos emelkedés – tájékoztatott a JóAutok.hu portál kedden, az MTI-nek küldött közleményben.

A DataHouse előzetes adatai alapján a múlt havi majdnem 75 ezres adásvétel a második legmagasabb regisztrált érték, amely mintegy ezer darabbal marad el a történelmi rekordnak számító 2022 márciusi 76 ezres értéktől – közölték.

Csaknem két éve a kereslet élénkülését a kormányzati transzferek, köztük az szja-visszatérítés emelte.

A belföldi használtautó-piacon januárban is hat márka adta a teljes forgalom felét (49 százalék).

Az első helyen a Volkswagen állt 10,7 százalékos részeseddel, hajszállal megelőzve az Opelt, amely a piac 10,6 százalékát tudta magáénak. A harmadik Suzuki a havi forgalomból 8,0 százalékkal, a Ford 7,9 százalékkal, a BMV 6,2 százalékkal, a hatodik helyre pedig a Skoda kapaszkodott fel 5,8 százalékos részaránnyal.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint a következő hónapokban derül ki, hogy a mostani kiugrás egy új trend kezdetét jelzi-e. Az elmúlt hónapokban a havi tranzakciószám a 70 ezres szint közelében mozgott.

Az általános piaci környezet idén a kereslet lassú és fokozatos növekedését vetíti előre – fűzte hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük