Netrisk: 500 ezren is válthatnak lakásbiztosítást a márciusi kampányban. www.celebriti.hu

A Netrisk online biztosításközvetítő várakozása szerint 500 ezren is lecserélhetik lakásbiztosításukat a márciusi lakásbiztosítási kampányban, és 50 százalékuk új biztosítóval lép majd kapcsolatba.

A 4,6 millió magyarországi lakóingatlanból mintegy 3,3 millió van biztosítva, és évente 400-450 ezer váltás történik. Egy új szabályozás szerint a meglévő lakásbiztosítási szerződést az évfordulója mellett idén márciusban is fel lehet mondani, és minden egyéb kötelezettség nélkül másikat lehet kötni, ami jelentősen élénkíti majd a versenyt a biztosítási piacon – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója a társaság keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az online biztosításközvetítő arra számít, hogy a lakóingatlanok jelenlegi 72 százalékos biztosítottsági aránya 1-2 százalékkal nőhet, ugyanakkor a kampány lehetőséget ad arra, hogy javuljon a helyzet az alulbiztosítottság terén.

Besnyő Márton ismertette: az adatok szerint 87 százalékos az alulbiztosított hazai ingatlanok aránya, a magyar ügyfelek átlagosan 7-10 évente aktualizálják a lakásbiztosításukat.

Az alulbiztosítottság az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a vagyon-, ezen belül a lakásbiztosításoknál. A szerződéseket érdemes rendszeresen megnézni, különösen egy komolyabb korszerűsítés, felújítás, vagy egy nagy értékű berendezés vásárlása után – hangsúlyozta.

Az ügyvezető igazgató elmondta: jelentős árversenyre számítanak, a márciusi váltási lehetőség kedvező hatással lehet a lakásbiztosítási díjakra. A jegybank adatai szerint a lakásbiztosítások átlagos éves díja 58 ezer forint volt tavaly. Várhatóan ennél átlagosan csaknem 10 százalékkal olcsóbban lehet majd lakásbiztosítást kötni a kampányban, miközben a szolgáltatások tartalma is jelentősen bővülhet.

Ez összességében jelentős megtakarítás lehet, mert a biztosítási díjak sok szerződés esetén az éves átlagos infláció mértékével emelkedhetnek, ami most majdnem 18 százalékos díjemelést jelentene – tette hozzá.

A Netrisk Magyarország árbevétele 2023-ban meghaladta a 8 milliárd forintot az előző évi 7 milliárd forint után, adózott eredménye 3 milliárd forint volt 2022-ben. A társaság 175 alkalmazottat foglalkoztat. Az online biztosításközvetítő regisztrált ügyfeleinek száma meghaladja az egymilliót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük