Emberarcú motoros banda gyúr az Oscarra

Az Oscar-jelölt Austin Butler (Elvis) a főszereplője a Motorosok című bűnügyi drámának, amelyet Oscar-várományosként emlegetnek. Igaz, nem idén, hanem csak jövőre kaphat szobrot, mert a színészsztrájk miatt most nyárra csúszott a bemutatása. A film megtörtént események alapján meséli el egy középnyugati motoros banda történetét, amely kallódó vidéki fiatalok szabadidős klubjaként indul, és az évek során veszélyes bűnszövetkezetté válik.

Butler mellett egy másik Oscar-jelölt, Tom Hardy (A visszatérő) az újabb húzónév a filmben, amit a változatosság kedvéért a kétszeres cannes-i Arany Pálma-jelölt, Jeff Nichols rendezett (Loving, Mud).    

Azt, hogy a Motorosok Oscar-esélyes, nem a rangkórság sugallja, hanem a kritikusok. A Variety szerint a film a motoros mozik Keresztapája, azaz ahogyan Coppola klasszikusa társadalomlélektani és minden egyéb szempontból elemezte a maffia lényegét, Nichols úgy teszi helyre a két keréken gördülő kemény srácok tipikusan amerikai mítoszát, bemutatva végre az embert is az acél bukósisak alatt.

(The Bikeriders – hazai bemutató: 2024. június 20.)    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük