Mantrával vészelték át a színészek az Éjszakai merülés víz alatti jeleneteit

A medence mélyéről előtörő fenyegetés tartja rettegésben az amerikai családot az Éjszakai merülésben, amely pont egy évvel a kultikus M3GAN után kerül a mozikba. Nem véletlen, az új hátborzongató thrillert ugyanaz a producerpáros jegyzi – Jason Blum és James Wan –, mint az öntudatra ébredt robotbabáról szóló kasszasikert, és filmjeiknek bérelt helye van az év eleji kínálatban. A rémisztgetés nagymesterei a 2024-es moziszezont újabb ünneprontással nyitják: tavaly a gyerekszobák édibédi babáját változtatták ámokfutóvá, most a kertvárosi középosztály státuszszimbóluma, a kerti úszómedence szabadítja el a démonokat. A The New York Times kritikusa szerint a bemutató időzítése tökéletes: az alkotók alaposan elveszik a nézők kedvét attól, hogy csobbanjanak, de még elég idő van a tavasz végén kezdődő strandszezonig, hogy kiheverjék a sokkot.

A medenceterror a színészeket is megviselte a sok víz alatti jelenet miatt. Mint a főszereplő, Wyatt Russell – Kurt Russell fia – a Slash/Filmnek elmondta, egyetlen színész sem profi búvárként érkezett a forgatásra, így kezdetben nem tudták sokáig visszatartani a lélegzetüket a vízben, márpedig a hosszú felvételekhez erre volt szükség.

„Két dologra volt szükség a hosszú víz alatti felvételeknél – mondta Russell. – Türelemre, hogy minél tovább bírjam egy levegővétellel, miközben persze arra koncentrálok, hogy eljátsszam az adott jelenetet. És kellett egy mantra is, aki nagyon egyszerű: csak semmi pánik! Ez általános varázsige, minden helyzetben beválik, de különösen jól jött, amikor tudtam, hogy még egy darabig nem mehetek a felszínre. Hiába volt mellettem egy búvárcsapat minden eshetőségre készen, azért csak paráztam, hogy mindjárt elfogy a levegő, és akkor mi lesz. Aztán belejöttem, amihez kellett a mantra is.”

(Night Swim – csütörtöktől a hazai mozikban!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük