103 éves Keleti Ágnes

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára és Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója is személyesen köszöntötte fel 103. születésnapja alkalmából Keleti Ágnest, a világ valaha élt legidősebb olimpiai bajnokát.

“Ági néni a korához képest jól van, bár az utóbbi időben a hallása egy kicsit megkopott. Érdeklődött a Magyar Torna Szövetségről és a magyar tornászokról. Egyébként ottlétünkkor is sportműsor ment a háttérben a televízióban. Jó volt látni, hogy az ötszörös olimpiai bajnokunk az elmúlt három évben gyakorlatilag semmit sem változott…” – idézte a MATSZ közleménye Altorjai Sándort, aki Berki Krisztiánnal kedden délelőtt látogatta meg az ötszörös ötkarikás aranyérmes tornászt.

A MOB honlapja szerint Gyulay Zsolt hétfőn délután virágcsokorral kereste fel budapesti lakásán az élő legendát, és “kívánt jó egészséget és boldogságot” neki.

Karrierje során összesen tíz olimpiai érmet (5 arany, 3 ezüst, 2 bronz)nyert Keleti Ágnes, ezzel ő Magyarország legtöbb ötkarikás medállal rendelkező női sportolója. A Nemzet Sportolója 2023. szeptember 8-án került Tarics Sándor, a 2016-ban 102 évesen és 241 naposan elhunyt vízilabdázó elé a legtovább élt olimpiai bajnokok listáján.

Fotó: MostHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük