Többfelé várható csapadék.

    Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:
    —————————————————
    Vasárnap késő délutántól egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől mindenütt beborul az ég, és éjszaka egyre többfelé várható eső, zápor, hajnalban, reggel délen egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A kora reggeli órákig a délkeleti, keleti határ közelében még kicsi a csapadék előfordulási esélye. Reggeltől északnyugat, nyugat felől gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, délutánra a keleti határvidéken is. Eközben az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik. A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután, késő délután áll el az eső. Vasárnap a déli szél élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lesz, és éjszaka is élénk marad a légmozgás. Hajnaltól azonban előbb a Dunántúlon majd napközben keletebbre is északnyugatira, nyugatira fordul a szél, és meg is erősödik.
    A hajnali órákban általában 2 és 8 fok közötti értékekre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Időjárási helyzet Európában:
    —————————-
    A Brit-szigetek felett markáns ciklon örvénylik, amelynek frontjai mentén Nagy-Britanniában és a nyugat-európai partvidéken többfelé esik az eső. Oroszország nyugati részein egy elöregedőben lévő ciklont figyelhetünk meg, a térségben így több helyen havazik. E két rendszer között Közép-Európa és a mediterrán országok időjárását anticiklonális hatások alakítják, így itt jellemzően csapadékmentes, naposabb az idő. A kontinens déli felén enyhe az idő, 10 fok közeli, délen inkább 15 fok körüli csúcsértékek jellemzőek, a Skandináv-félsziget legnagyobb részén azonban napközben is fagyos az idő. Hétfő estig a Kárpát-medence felett hidegfront vonul át, így többfelé számíthatunk csapadékra, sőt az új év legelején még néhány zivatar is kialakulhat.
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük