Bob Marley ma már nem szívna marihuánát, mondja életmódguru unokaöccse

Ha élne, 78 éves lenne Bob Marley, és nem szívna marihuánát. Így gondolja a reggae egyik legnagyobb alakjának unokaöccse, Charles Mattocks életmódguru. „Nem mintha bármi bajom lenne a marihuánával, de Bob biztosan találna más megoldást – mondja Mattocks a Tampa Bay Timesnak adott interjújában abból az alkalomból, hogy hamarosan bemutatják a zenész életéről szóló Bob Marley: One Love című filmet. – Hetven fölött nem ez a legjobb választás, és biztos vagyok abban, hogy ha megérte volna ezt a kort, sokat fejlődött volna ezen a téren is.”

Bob Marley 36 évesen halt meg rákban, de rövid élete során hatalmas örökséget hagyott az utókorra, nem csupán a zenében, hanem a rasztafari vallás és életmód népszerűsítésében is. Ennek szerves tartozéka a marihuána élvezete, amely Marley-nak a rák utolsó stádiumában nem csupán a spirituális megvilágosodásban, hanem a fájdalomenyhítésben is segítségére volt.

Mattocks ígéretes rappernek és színészek indult, de menet közben más irányba fordult az érdeklődése, életmód-tanácsadó lett, amiben nagybátyja inspirálta: „Bob azt mondta számos alkalommal: ha csak saját magamnak élnék, nem lenne semmi értelme. Ugyanígy érzek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük