Havazás szombaton, felmelegedés karácsonykor.

Bár a legtöbb előrejelzés arról szólt, hogy csak kis eséllyel fordulhat elő havazás, de az időjárás máshogy gondolta, és a jelen állás szerint szombat még további hó várható, ami valószínűleg nem lesz tartós, hiszen karácsonyra jelentős felmelegedés kezdődik.

SZÉL

Az északnyugati szelet a déli órákig több helyen kísérhetik időnkénti viharos széllökések (60-85 km/h-t, kevés helyen >85 km/h-t), majd késő délután az Észak-Dunántúlon néhány helyen újra előfordulhatnak hasonló erősségű lökések.

NAGY CSAPADÉK

Ma az esőből, havas esőből, havazásból összegyűlő napi csapadékösszeg az Észak-Dunántúlon nagyobb területen is elérheti a 20 mm-t, elsősorban Győr-Moson-Sopron térségében a 30 mm-t is meghaladhatja.

ZIVATAR

Kis eséllyel néhány helyen előfordulhat dörgés, villámlás.

HAVAZÁS

A Dunántúl nyugati, déli megyéit leszámítva több helyen is kifehéredhet a táj. Síkvidéken jellemzően lepel-3 cm, kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében) akár 5 cm-t meghaladó vastagságú lehet frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár 15 cm-t is. Napközben délnyugat felől (bizonytalan gyorsasággal) enyhülés valószínű, emiatt a hó fokozatosan olvadásnak indul, a havazás lassan korlátozódik északkelet felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük