1200 gyermek karácsonyi kívánságát teljesíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Különleges adventi programra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek, munkatársak által vezetett rendezvényen a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a rendezvénynek, melynek keretében a gyermekek karácsonyi ajándékot is kaptak meglepetésként. A foglalkozásba és az ajándékok átadásába bekapcsolódott Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is.

A több mint 1200 gyermek személyre szabott karácsonyi kívánságának teljesítését hónapokig tartó előkészítő munka előzte meg. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai intézményeik látókörében élő gyerekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze. A klasszikus fiú és lány ajándékkérések (baba, távirányítós autó, társasjáték, labda, lego, könyv) mellett voltak gyerekek, akik csupán egy kis édességet, vagy éppen egy meleg takarót, télikabátot vagy éppen egy új cipőt kértek ajándékba. A kérések teljesítését támogató vállalati partnerek és magánszemélyek tették lehetővé, összesen közel 9,5 millió forint értékben, akiknek ezúton is köszönik, hogy csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz: Asura Technologies Zrt., CÉH Zrt., Citibank, CTP Management Hungary Kft., FrieslandCampina Hungária Zrt., Gránit Bank, MBH Bank, Magyar Fejlesztési Bank, Samsung Zrt., Sauska és Társa Kft., VOLT Produkció, WHC Holding Kft.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudják a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. A kézzelfogható támogatás mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A kommunikációs igazgató kiemelte: amellett, hogy az Adventi Adománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy különleges élményekkel gazdagodhassanak, és ők is részesüljenek az ajándékozás örömében.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és az egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 500 forinttal lehet támogatni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segíti országos intézményhálózatán keresztül az év 365 napján – ÉTELT, OTTHONT és ESÉLYT adva a rászorulóknak. Az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben hazánkban is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége támogatásra, sőt a válságok bőrünkön érezhető következményei miatt most még többen szorulnak segítségre. A megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszer árak sok családot hoznak nehéz helyzetbe. Adventi Adománygyűjtését évről-évre változatlan célkitűzésekkel hirdetik meg. Amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket – élelmiszersegély csomagokkal, melegétel osztásokkal, tüzelővel, vagy éppen karácsonyi gyermekprogramokkal –, a fő cél az, hogy az ünnepeken túl, egész évben ott lehessenek a munkatársak a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeinken, esélyteremtő programjainkon keresztül. 

Fotó: Kis Boáz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük