Figyelmeztetés kiadva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a figyelmeztetést majdnem az egész ország területére ónos eső veszélye miatt.

HAVAZÁS, ÓNOS ESŐ

A délelőtti órákban a Dunántúlon előfordulhat átmeneti ónos eső. Az Északi-középhegység tágabb térségében és a főváros vonzáskörzetében északkelet felé növekvő mennyiséggel 5-15 cm hó hullhat. Legtovább a havazás az Északi-középhegység magasabban fekvő területein és az északi, északkeleti határ mentén tarthat ki, errefelé 15 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Dél-délnyugat felől a csapadék halmazállapota fokozatosan egyre nagyobb területen havas esőbe, ónos esőbe (néhol fagyott esőbe) vált. A halmazállapot-váltás határa és időpontja jelentős bizonytalansággal terhelt, lassabb lefolyású folyamat esetén akár nagyobb, jelentősebb mennyiségű ónos esőre is számottevő esély van kiemelten Pest vármegye északi területein valamint az Északi-középhegységben, de kisebb mennyiségben a fent említett területek tágabb térségében is számítani lehet rá átmeneti jelleggel.

Mivel a halmazállapot-váltás határa jelentős bizonytalansággal terhelt, emiatt az időjárási helyzet függvényében ónos esőre piros riasztás is kiadásra kerülhet!

ESŐ

Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig. Az eső az éjszakai órákban sem áll el, pénteken tartós esőből az esti órákig a Debrecen-Szombathely vonal tágabb térségében 20, kiemelten a Dunától keletre fekvő területeken akár 30 mm-t meghaladó mennyiség hullhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük