Gubik Petra alakítja a Rebecca főszerepét jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Gubik Petra alakítja a Rebecca főszerepét jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljét Béres Attila rendezi – tájékoztatta a fesztivál kedden az MTI-t.

Közölték, a Daphne du Maurier bestselleréből készült előadást a július 26-i premiert követően még négy estén láthatja a közönség. A nagyívű dallamok segítségével egy krimibe ágyazott, sötét szerelmi történet bontakozik ki a színpadon – áll a közleményben.

A cselekmény középpontjában egy szerény társalkodónő áll, aki egy özvegy lord felesége lesz. A legendás Manderley-udvarház új úrnőjeként azonban titkok hadával, egy zord házvezetőnővel, és az első, néhai Mrs. de Winter, azaz Rebecca kísértő emlékével is meg kell küzdenie a musical hősnőjének.

A kiváló énektudást megkövetelő és összetett karakterformálásra alkalmat adó főszerepet Gubik Petra alakítja majd a Dóm téren. A művész karrierjében különleges jelentőségű helyszín Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja: először az Elfújta a szél Scarlettjeként tűnt fel a Szabadtéri Játékok színpadán 2013-ban. Két nyáron át egy újabb női főszerepet, Esmeraldát játszotta A Notre Dame-i toronyőr című előadásban, de a Puskás, a musical Klárájaként is színre lépett a szegedi nézők előtt. A színésznő a város kőszínházában régi szerepálmát valósíthatta meg tavaly Barnák László főigazgató Leonce és Léna-rendezésében – írják.

Gubik Petre egy kezdetben kifejezetten bizonytalan, saját identitással szinte alig rendelkező nőt – akit a regényhez híven a musical sem nevez meg – alakít majd, akinek egy rejtély szálainak kibogozásán keresztül kell megtalálnia saját útját is.

Fotó: Szentendrei Teátrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük