Disney dalokkal emlékezik a The King's Singers.

A legismertebb és legnépszerűbb animációs filmzenékből válogat a Disney alapításának 100. évfordulójára emlékezve a Grammy-díjas brit The King’s Singers énekegyüttes, akik januárban Budapesten, Debrecenben és Szegeden lépnek fel a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Az együttes különleges szimfonikus zenekari arénaturnéval és látványelemekkel készül a koncertekre, Budapesten január 16-án, Debrecenben január 17-én, Szegeden pedig január 18-án lép fel. A hattagú a cappella csapaton kívül a Kodály Filharmónia Debrecen csatlakozik a csapathoz, a koncerteket Illényi Péter vezényli – közölték a szervezők az MTI-vel.

A King’s Singers a legnépszerűbb rajzfilmslágerekből inspirálódva készítette el a When you wish upon a star című albumát, amelyen többek közt olyan közismert filmek dalainak feldolgozásait hallhatja a közönség, mint a Dumbo, a Pán Péter, a Hófehérke, az Aladdin, vagy a Jégvarázs.

A The King’s Singers 1968. május 1-jén alakult a Cambridge-i King’s College-ban, amikor a diplomázott karénekes hallgatók koncertet adtak a Queen Elizabeth Hallban. A csapat az évek során többféle felállásban énekelt már, de ez a londoni debütálás egy öt évtizedes karriert indított útjára.

Az együttest a zenei sokoldalúság, a könnyűzene magas minőségben való megszólaltatása jellemezte, így hetente szerepeltek a tévében főműsoridőben, kórusok által sosem énekelt populáris zenék előadásával. A csapat rendszeresen koncertezik a világ legnagyobb koncerttermeiben, többek közt a londoni Royal Albert Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Carnegie Hallban, a Pekingi Előadóművészetek Nemzeti Központjában, vagy az amsterdami Concertgebouwben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük