70 éves a legendás 6-3

A több évtizedes hagyományt követve az 1953-as 6-3-as londoni siker évfordulóján, azaz a Magyar Labdarúgás Napján korábbi válogatott játékosok elhelyezték az emlékezés koszorúit az MLSZ centenáriumi emlékművénél.

Idén november 25-e szombatra esik, ezért a hagyományos ünnepséget egy nappal korábban tartották meg. A centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Népstadion, a mostani Puskás Aréna tőszomszédságában – emlékeztet honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat. A centenáriumi emlékművet az MLSZ nevében Vági Márton főtitkár és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a volt válogatott játékosok nevében Esterházy Márton és Szentmihályi Antal, a női válogatott részéről Kiss Mária és Kissné Lukács Katalin, a férfi válogatott képviseletében pedig Laczkó Zsolt és Király Gábor koszorúzta meg.

A koszorúzás előtt Bánki Erik elnökségi tag mondott beszédet, felidézve az 1953-as, világraszóló 6-3-as győzelmet, valamint az azóta eltelt évtizedek hazai labdarúgásának történetét. A megemlékezést követően a résztvevők átsétáltak az Aréna Hotelbe, ahol Vági Márton köszöntőbeszédét követően a jelenlévők újra megnézték a férfi válogatott idei góljait, majd kötetlen beszélgetés zárta az ünnepi programot.

Fotó: Hír TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük