Mit adhat a Mosolyogj 2.?

Tavaly nagy siker volt a Mosolyogj című thriller, a közönség és a kritikusok is szerették. Előbbire bizonyíték, hogy a produkció 217 millió dolláros összbevételt hozott szerény, 17 milliós költségvetése mellett. A kellemes meglepetésben több tényező is szerepet játszott. Parker Finn forgatókönyvíró-rendező a saját rövidfilmjéből készített egész estés mozit (Laura Hasn’t Slept /Laura nem aludt/), pontosan érezve, hogyan kell 11 percnyi riogatásból majdnem kétórás rémálmot alkotni. A főszereplő Sosie Bacon – Kevin Bacon lánya – szintén telitalálat volt, szinte egyedül is elvitte volna a hátán az egész filmet.

Mosolyogj folytatásáról egyelőre nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy szintén Parker Finn rendezi – a Paramount stúdió nem ereszt el egy tehetséget, ha felbukkant –, és jövő ősszel mutatják be. Mivel az első film lezárt egésznek is tekinthető, a másodikban valószínűleg nem az eddig megismert karakterek sorát követhetjük tovább, hanem új hősök tűnnek fel. A téma és az alapmotívumok eddig csak visszafogottan voltak kifejtve, ezért nyilván többet tudhatunk majd meg a vándorló átok mibenlétéről és a rettenetes mosolydémonról is – tippel a GameRant.

Ami az első rész végén premier plánban látható mosolydémont illeti, ez az entitás horrorrajongók szerint olyan jól sikerült, hogy alighanem találkozunk majd hozzá hasonlókkal a műfaj más filmjeiben. Hiszen a rémálom is ragadós, mint a mosoly.

(Smile 2 – hazai bemutató: 2024. október 17.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük