Gratulált a montenegrói kapitány.

Miodrag Radulovic, a vasárnap Budapesten játszó montenegrói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya gratulált a magyar csapatnak, hogy kijutott az Európa-bajnokságra.

– Először is szeretnék gratulálni a magyaroknak az Eb-részvételhez. Megérdemelték, mert egyedüliként veretlenek a csoportban – kezdte szombati sajtótájékoztatóját az 56 éves tréner.

Radulovic szerint nemcsak a minimális kijutási esély miatt fontos számukra a magyarok elleni találkozó, hanem hogy jó szájízzel zárják le a sorozatot, ugyanis Eb-résztvevő csapat legyőzésével bizonyíthatnák maguknak, hogy nekik is helyük lehetne a kontinensviadalon. A harmadik helyen álló Montenegró csak úgy juthat ki az Eb-re, ha nyer az éllovas magyarok ellen, a csoport másik összecsapásán pedig a második szerbek hazai pályán kikapnak a nyeretlenül sereghajtó bolgároktól.

– Az Eb-selejtezők során javuló formát mutatunk. Legutóbbi öt meccsünkből hármat megnyertünk, és minden alkalommal legalább két gólt szereztünk – szögezte le Radulovic, aki szerint együttese jobb képet mutatott annál, mint ahány pontja van a selejtezőcsoportban, ezért mindenképpen büszke az eddigi teljesítményre, mert játékosai méltóképpen képviselték országukat.

A szakember azt nem árulta el, hogy három- vagy négyvédős rendszert alkalmaz majd, de azt igen, hogy két támadót küld pályára.

– Mi felkészültünk, és nyernünk kell, hogy legyen esélyünk. Az első lépést megtettük Litvánia legyőzésével, de azzal vagyok különösen elégedett, ahogy megtettük. Most jön a második lépés, ugyanolyan hozzáállást várok a játékosoktól, mint csütörtökön – mondta Radulovic arra utalva, hogy két napja 2-0-ra verték a balti csapatot.

A futballisták részéről Stefan Savic azt hangsúlyozta, amíg van esély, addig reménykedni kell. Szerinte ha már nem lenne esélyük a kijutásra, akkor is ugyanolyan elszántsággal vetnék magukat a küzdelembe, mert a válogatottat és az országot képviselni felelősség.

– Kétélű, hogy a magyarok már Eb-résztvevők. Akár az is lehet, jobban játszanak majd, tekintve, hogy nincs rajtuk teher. Ami fontos, hogy mi tegyük meg azt, ami rajtunk múlik, még ha az esélyünk minimális is az Eb-re – mondta az Atlético Madrid belső védője, aki kiemelte, ha Bulgária nem kapott volna gólt az utolsó pillanatban a magyaroktól, akkor Montenegrónak most saját kezében lenne a sorsa, hogy kijusson az Eb-re. “A történtekre pozitív reakciója volt a csapatnak, ami megmutatkozott Litvánia ellen. Most is a lehető legjobban akarunk teljesíteni, de nehéz lesz hazai pályán a magyarokkal játszani” – mondta.

A holland Danny Makkelie sípjelére a Puskás Arénában vasárnap 15 órakor kezdődik a magyar-montenegrói mérkőzés, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetít. A nemzeti együttes döntetlennel bebiztosítaná a csoportelsőségét, mellyel december 2-án a második kalapból várhatná a hamburgi sorsolást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük