Bombafenyegetés miatt lezárták az EU-intézmények közelében található Leopold parkot Brüsszelben

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot – derült ki az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának az EP-képviselőknek küldött és az MTI-hez is eljutott üzenetéből.

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent. “A rendőrség kezeli a helyzetet” – írták.

Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták, az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet. Szemtanúk szerint a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok azonban a parkkal szembeni járdán közlekedhetnek.

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin Főiskolát péntek délelőtt – tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrük vizsgálják. A diákok és a tanárok biztonságban vannak. Senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük