Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet 28. Adventi Adománygyűjtése

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet 28. Adventi Adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogáshoz a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet csatlakozni.

2023-ban az Ökumenikus Segélyszervezet pontosan 52 nappal év vége előtt hirdeti meg hagyományos Adventi Adománygyűjtését, mely mára Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásává vált. Az idei indítás időpontja szimbolikus: az 52-es szám is azt üzeni, nem csak az ünnepekre, hanem az 52 héten át zajló egész éves munkájára indít adománygyűjtést a segélyszervezet. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet ne csak karácsonykor, hanem egész évben tudjon ÉTELT, OTTHONT és ESÉLYT adva segíteni a rászorulóknak.

Az adománygyűjtés részleteit Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertette a kampányt meghirdető sajtótájékoztatón.

Lehel László kifejtette, hogy a Segélyszervezet most induló országos kampányával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben hazánkban is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége a támogatására, sőt a válságok bőrünkön érezhető következményei miatt, most talán még többen szorulnak segítségre. A megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszer árak, sok családot nehéz helyzetbe hoznak, a segítséget kérők között olyannal is találkoznak a segélyszervezet munkatársai, akiknek dönteniük kell a fűtés számla befizetése és az étel vásárlása között. Mint mondotta, számítanak arra, hogy szeretetvendégségeiken és segélyakcióikban több rászoruló vesz majd részt, mint a korábban, az évente érkező mintegy 70-80 ezer segélykérés pedig nagy kihívást jelent a Segélyszervezet számára. Lehel László hangsúlyozta: „Hiszünk benne, hogy az összefogás erejével országszerte valamennyi intézményünkben folytathatjuk a rászorulók támogatását,  ételt, otthont és esélyt adva a legszegényebbeknek!”

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került hazai családok tízezreit segítik az év 365 napján. Adventi Adománygyűjtését évről-évre változatlan célkitűzésekkel hirdeti meg a szervezet. Amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket – élelmiszersegély csomagokkal, melegétel osztásokkal, tüzelővel, vagy éppen karácsonyi gyermekprogramokkal –, a fő cél az, hogy az ünnepeken túl, egész évben ott lehessenek a munkatársak a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeinken, esélyteremtő programjainkon keresztül. 

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató elmondta, hogy az Ételt, Otthont, Esélyt mottóval meghirdetett december 31-ig tartó Adventi Adománygyűjtés során adományozóikat közvetlenül is megszólítják, és egymást követik majd a támogatói kört bővítését célzó figyelemfelhívó akciók is. A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy mai naptól a 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 500 forinttal bármikor és bárhonnan lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu weboldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. November 13-tól már elindul a Tesco áruházakban az adománygyűjtés, jövő hétfőtől tehát már megtalálhatók lesznek a 250 forintos adománykuponok a kasszáknál, később pedig az online bevásárlás során is lehet csatlakozni a felhíváshoz. Mindemellett személyes adományozásra is lesz lehetőség: a Segélyszervezet emblematikus szeretet.éhség. Adománypontjával idén is jelen lesz a budapesti Advent Bazilika rendezvényen. Országszerte pedig a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban várják a pénzfelajánlásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük