Óriási lehet a különbség az ingatlanárakban Magyarországon.

Magyarországon jelenleg a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos négyzetméterárral rendelkező utcák között 700-szoros a különbség; az élen a budapesti V. kerület, a sor végén a Somogy vármegyei Nágocs áll – közölte az ingatlan.com vasárnap az MTI-vel.

Az ingatlanhirdetési portál saját adatai alapján megállapította, hogy idén az eladásra kínált lakások négyzetméterára a Budapest V. kerületében lévő Széchenyi rakparton volt a legmagasabb, csaknem 3,5 millió forintos fajlagos árral. Ezt a Balaton déli partján található szántódi Parti villasor és a balatonfűzfői Sirály utca követi majdnem 3,2 millió, illetve 3,1 millió forintos összeggel.

Az ország legolcsóbb utcája a Somogy megyei Nágocs település Táncsics Mihály utcája lett, ahol négyzetméterenként mindössze 5 ezer forintért hirdettek eladásra lakóingatlanokat.

Idézik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai, amelyek szerint tavaly a főváros XII. kerületében található Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt csaknem 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el a lakások. Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a második, az I. kerületi Orom utca a harmadik helyet: 2,3 millió, illetve 2,2 millió forintos négyzetméterárral. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal.

A Budapesten kívüli piacon első helyen a balatonfüredi Honvéd utca állt 2,34 millió forintos összeggel. A siófoki Deák Ferenc sétány és Vitorlás utca kapott helyet még a dobogón 1,73 millió és 1,62 millió forinttal. A lista másik végén Mezőhegyes állt: a Komlósfecskéspuszta majorban 21 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár – olvasható az ingatlan.com közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük