Minden idők második legnagyobb lottónyereményét húzták ki az Egyesült Államokban

A világ minden idők második legnagyobb lottónyereményével, 1,765 milliárd dollárral (mintegy 650 milliárd forinttal) lett gazdagabb az a játékos, akinek telitalálatos szelvényét a szerda éjszakai sorsoláson húzták ki az egyik népszerű amerikai lottójátékon.

A Powerball szerencsejátékon főnyereményt jelentő szelvényt Kaliforniában adták el, a Los Angeles közelében fekvő Frazier Park településen, egy vegyeskereskedésben. A bolt eladója a helyi média megkeresésére arról beszélt, hogy az üzletbe csak úgy özönlöttek a gratuláló telefonhívások, miután kiderült, hogy onnan származik a nyertes szelvény. Viccelődve megjegyezte, hogy valaki tartozik neki egy kamionnal, arra utalva, hogy a lottószelvény-vásárlók közül már többen megígérték neki, hogy ha megütik a főnyereményt, visznek neki egy kamiont.

A Powerball lottón július 19-e óta halmozódott a főnyeremény, és 35 húzás nem hozott telitalálatot. A játékban öt számot, és egy külön kihúzott “Powerball-számot” kell eltalálni.

A főnyereményként szereplő 1,765 milliárd dollár arra az esetre érvényes, ha a győztes nem egy összegben, hanem hosszú évekre elosztva részletekben veszi fel. Amennyiben egyösszegben szeretne hozzájutni a nyereményhez, akkor “csupán” 774 millió dollár (mintegy 270 milliárd forint) üti a markát. Az amerikai tapasztalatok szerint a győztesek többsége ezt választja. A feltüntetett összeg bruttó, vagyis adózni kell utána, illetve több államban a lottónyereményt különadó is terheli.

A Powerball az Egyesült Államok 45 államában, valamint a fővárosban, Washingtonban, és Puerto Ricoban, továbbá az az Amerikai Virgin-szigeteken elérhető.

Az eddigi legnagyobb lottónyeremény az Egyesült Államokban és egyben a világon 2,04 milliárd dollár volt, amelyet tavaly novemberben vitt el egy ugyancsak kaliforniai tippelő, szintén a Powerballon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük