Fontos pontot szerzett a Fradi az EKl-ben.

Dejan Stankovic vezetőedző nem elvesztett két pontnak tartja, hogy a Fiorentina a hosszabbításban egyenlített, sokkal inkább megszerzett egy pontként látja a Ferencváros 2-2-es döntetlenjét az idei döntős otthonában a labdarúgó Konferencia-liga második fordulójában.

“Abszolút nem vagyok szomorú és nem kesergek. Ez egy fantasztikus meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, mert 65 percig jobban futballoztunk. Ez egy plusz pont, amit szereztünk. Persze lehetett volna győzni, vagy még jobban játszani, de nincs miért bánkódni. A 60. perc környékén megszerezhettük volna, de a 97. percben akár meg is kaphattuk volna a harmadik gólt. Ilyen a futball” – értékelt a firenei találkozó után a magyar bajnok szerb szakembere.

Stankovic az MTI érdeklődésére Ben Romdhanénak nemcsak a támadó játékát, hanem a védekezésben elvégzett munkáját is kiemelkedőnek nevezte. Hozzátette, sokat készültek vele erre az összecsapásra, az izraeli középpályás pedig sokat harcolt és mindent beleadott. Lecserélését pedig azzal indokolta, hogy ezt a tempót, amivel futballozott, képtelenség lett volna végigbírni a mérkőzés lefújásáig.

“A Ferencvárosnál már az érkezésem előtt is nagyszerű munkát végeztek, és folyamatosan fejlődött a klub, ezt kell folytatni tovább velem is. Ez Magyarország elsőszámú klubcsapata, amely bátor mentalitással rendelkezik, ezért nekem is bátornak kell lennem. Amiben már most látom a fejlődést, az a szervezettség és az akarat, de lesz ez még jobb is” – beszélt az előrelépési lehetőségekről Stankovic, aki külön köszönetet mondott a mintegy kétezer ferencvárosi fanatikusnak, hogy száz percig folyamatosan szurkoltak és támogatták a csapatot.

Kollégája, Vincenzo Italiano úgy fogalmazott, ennyit érdemelt a Fiorentina, mert a rivális az első 60 percben sokkal jobban játszott.

“Utána mi kerültünk fölénybe és megérdemelten egyenlítettünk. A becserélt játékosok nagyon jól teljesítettek, nekik köszönhető ez a pontszerzés” – mondta a Fiorentina trénere, aki szerint a meccs első kétharmadában lassú volt a játékuk és nem tudták kihasználni a széleken lévő gyors és erős futballistáik képességeit, valamint a párharcokban is rendre alulmaradtak.

Italiano elismerte, néhány kulcsjátékosát szerette volna pihentetni a hétvégi, Napoli elleni rangadó előtt, de erre a mérkőzés nem adott lehetőséget, mert rendkívül meg kellett dolgozniuk az egyenlítésért.

A Ferencvárosnak a 2-2-es döntetlennel ugyan megszakadt a tíz tétmérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, de a veretlensége tovább folytatódott. A három hét múlva sorra kerülő harmadik körben az ugyancsak négypontos, de kevesebb szerzett gólja miatt második belga Genk vendége lesz.

Fotó: Ferencvárosi TC Facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük