Marad még a kellemes idő.

Időjárási helyzet Európában:
    —————————-

Skandinávia felett egy ciklon örvénylik, ennek gyenge hidegfrontja felhős, csapadékos időt okoz Európa északi és középső területein. A legtöbb csapadékot Norvégiában mérték, ahol több helyről 30 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget jelentettek. Ez a front észak felől beékelődik a Franciaországtól a Kelet-európai-síkságig húzódó magasnyomású zónába. Az anticiklon területén eseménytelen az idő, ugyanakkor az Ibériai-félsziget fölé szokatlanul meleg levegő áramlik, a csúcshőmérséklet néhol a 35 fokot is meghaladta. Hazánk időjárását az előbb említett gyenge hidegfront alakítja, vasárnaptól azonban a magasban melegedés kezdődik és ismét anticiklonális hatások érvényesülnek.

    Várható időjárás vasárnap éjfélig:
    ———————————-

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb északon elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. Este keleten még lesznek felhősebb területek. Vasárnap már napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A szél fokozatosan északnyugatira, északira fordul, és a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként megerősödik. Vasárnap már csak helyenként lehet élénk a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a derült, szélvédett északi völgyekben 5, 8 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük