Íme egy hamisítatlan talpalávaló egyenesen a reggaeton őshazájából

Ha az Atlanti-óceánon túlra merészkedünk, rátalálunk a popzene latin kincsesbányájára, amely ’80-as évekbeli megjelenése óta pezsdítő ütemeivel és forró, spanyolajkú szövegeivel csaknem az egész bolygót bekebelezte. A reggaetont részben Puerto Ricoból eredeztetik, így honnan máshonnan, ha nem éppen a szigetországból származna két, egészen elképesztő számokat produkáló szupersztár. Bemutatjuk Myke Towers és Yandel debütáló felvételét, a „Borracho y Loco”-t (azaz: „Részeg és őrült”-et).

Manapság reneszánszát éli ez a táncra perdítő műfaj, amelynek rajongótábora százmilliókban mérhető és Európában is jó ideje figyelmet követel magának. A legújabb dal Yandel és Myke Towers tollából született. Yandel a 2000-es évek óta gyakorol jelentős hatást a latin zene világára, és fontos szerepet játszott a reggaeton népszerűsítésében. Míg Towers az „új iskola” fiatal felfutója, aki több veterán művészt megszégyenítő hallgatottsági eredményeket produkál, mint például a „La Curiosidad” 900+ millió Spotify-streaminggel vagy a „Pareja Del Ano” 700+ millió szintén Spotify eléréssel. (Viszonyításképp Dua Lipa – akinek egy-egy tophitjén akár több milliárdnyi streaming is összegyűlt az évek során – egyik világslágernek számító dala, a „Physical” „csak” 800+ milliónál tart épp.)

A most megjelent „Borracho y Loco” egy izgalmas szövetsége a fiatal, kreatív lendületnek és a tapasztalt művészetnek, amely egy ideig biztosan sokak dobhártyáján keresztül fog visszhangozni és garantáltan elvágyódást kelt a messzi, egzotikus kontinensre.

Az újdonság egy minden érzékünkre ható videóklippel együtt érkezik, amelyben a szenvedély tört utat magának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük