Tom Walker majdnem feladta

Tom Walker megrendítő erővel tért vissza, olyan hangzással, melyet még nem hallhattatok tőle, a meghatározó “Burn” című kislemezen.

A “Burn” hosszú évek után ismét gyülekezőt fúj a művész kedvelőinek, aki hírnevét, első #1 albumát, 2019-es Brit Award díját és nemzetközi megaslágerét, a “Leave A Light On”-t mind őszinteségének köszönheti. De mi történik, amikor ez a művész, 2 milliós albumeladással és több mint 3 milliárdos streamszámmal a háta mögött, majdnem feladja a karrierjét?

A dalok, melyeket a tavalyi évben írt a második albumára a kukába kerültek. Az önbizalma megremegett. Kiadójával való kapcsolata csorbát szenvedett. Mint minden munkában, Tom Walker sem volt immunis a rá nehezedő nagy nyomásra és a magas elvárásokra. Kimerült a folyamatos nyomástól, hogy állandóan jelen legyen a közösségi médiában és feldúlt volt, amiért kiadója 130 középszerűen megírt dalát kritikával illette.

“Akkor éppen 7 napot próbáltam egymás után a brit turnémra, majd 2 hétig csak dalokat írtam, minden nap minden órájában, hónapokon át szétdolgoztam a s***em. Amikor ezek az erők hatással lettek a dalokra, melyekbe a szívemet és a lelkemet is beletettem, teljesen elveszítettem magam. Őszintén azt hittem, hogy ennyi, befejeztem a zenélést, mert csak nyomorúságossá tett. Dühös voltam, és ezt hallhatod a “Burn”-ben. A munka számos területén, beleértve a zenélést is, mindent beleadhatsz, és életed minden más aspektusát feláldozhatod, de még így sem lesz mindig elég.”

Tom ezt követően Los Angelesbe ment, hogy elkezdjen dalokat írni a McDonough fivérekkel (Ryan Daly és Catle), akik már olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint Joji, Khalid, Mimi Webb és John Legend. “Az egész dolog iránti szeretetük és szenvedélyük újra felébresztett bennem valamit, amit nem is tudtam, hogy elvesztettem – ez volt az izgalom, a szenvedély és a vadonatúj dolgok kipróbálása.”

Az eredmény magáért beszél. A “Burn”-ön ez a dalírási készség dinamikus produkcióval, lendületes ritmussal és sokszínű hangzásvilággal felvértezve és megerősödve jelenik meg.

“I gave you my blood, my sweat, my tears / And all you ever did was leave me here / Set me on fire cause you love the hurt” – énekli Walker, mintha az élete múlna rajta, majd még egyet rátesz a kiadóra utalva, sürgető, kalapáló ütemek közepette elérve a refrén csúcspontját: “Set me on fire just to watch me… BURN”. Ahogy ő maga is mondta: úgy hangzik, mint akit a végső határaiig kitoltak, és a dal, amely a kiadójával való kapcsolatának legmélyebb pontján született, végül az a szám lett, melyet kiadója végül úgy kívánt, hogy a nagy visszatérő kislemeze legyen. 

“Azon a napon, amikor megírtam a “Burn”-t, azt gondoltam “Ba****a meg mindenki, elegem van ebből!”. Kidobtam egy egész albumot, és úgy döntöttem, hogy visszatérek olyan dalok készítéséhez, amelyeket szeretek. Amelyektől feláll a szőr a hátamon. Amelyek könnyeket csalnak a szemembe. Amelyek valóban jelentenek nekem valamit.” – összegezte Tom.

De most, előre tekintve, Tom így fogalmazott: “Meg fogok halni ezekért a dalokért. Hosszú idő óta először éreztem így. Figyelmen kívül kell hagynod azt, amit mások akarnak tőled, és csakis saját magadat kell támogasd.” 

És ezzel üdvözlünk Tom Walker izgalmas, határtalan következő szakaszában. Egy ember, aki tudja merre tart: aréna léptékű dalok felé molekuláris léptékű szívvel.

Hivatalos dalszöveges videó megtekintése ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük