20 év után tér vissza az R-GO legendás slágere.

Épp húsz évvel az első feldolgozás után nagy dobásra szánta el magát Erős Attila és Spiegelhalter László, azaz Spigiboy. A páros ugyanis újra feldolgozta az R-GO nagy sikerű klasszikusát, amivel 2004-ben már letarolták a hazai zeneporondot, az új verzióhoz pedig Sári Évit kérték fel közreműködőnek.

– A Rég várok valakire eredetileg egy R-GO dal volt, aztán 2003-ban gondoltunk egyet és készítettünk egy feldolgozást, ami 2004-re készült el és óriási karriert futott be. Mint Erős és Spigiboy, ez volt a harmadik klubslágerünk, ezt az Álomhajó 2003-as remixe és a 2004-es Valami véget ért előzte csak meg. Nem is gondoltuk volna, de a TikTok csatornánkon ma messze a Rég várok valakire a legnézettebb videónk – magyarázta a dal történetét Spigiboy.

Az idén húsz éves páros szerint a dal titka nem más, mint hogy minden ízében megfelel egy igazi sláger követelményeinek. És hogy mi is a sláger receptje? Erős és Spigiboy sok évvel ezelőtt kapott erre pontos definíciót, méghozzá Bodnár Attilától.

– Régen rengeteg zenét írtam nem csak magunknak, de más előadóknak is. Egyszer járt nálam Bodnár Attila, hogy nekik is kellene egy slágergyanús dal, majd elmondta nekem a sláger receptjét: egy dúdolható dal, könnyen megjegyezhető szövegek és szimpatikus arc. Ha ezt a receptet elfogadjuk, akkor ebben dalban ebből kettő biztosan benne van, hisz ez már korábban is óriási sláger volt az R-GO-tól. Tehát nem sokat kockáztattunk vele, azt azért be kell vallani, de azért tudtuk ezt feldolgozásként is sikerre vinni, mert az a bizonyos szimpátia-faktor is megvolt benne – mesélte Erős Attila, aki azt is elárulta, a mostani feldolgozásban a régi, szintén általuk feldolgozott első verzió több eleme is visszaköszön.

– A Valami véget ért-et is egy barátom éttermében forgattuk és a Rég várok valakire című dalnál is maradtunk ezen az éttermes vonalon, így a Babar nevű helyen forgattuk, ami azóta már bezárt. Abban a klipben nagyon HDR-effektes arcunk volt, aztán Tóth Gergőtől, aki a klipet rendezte, mindenki azt kérte, hogy az ő klipjükben is ilyen effekt legyen. A mostani feldolgozásban is feltűnik az étterem és bár kisebb a szerepe, mint a korábbiban, mégis szerettünk volna neki egy modern köntöst is adni, így volt ez a hangszereléssel is.”

Szikora Róberttel máig jó a kapcsolatuk

Spigiboy azt is elárulta, Szikora Róberttel az első feldolgozás óta nagyon jó a viszonyuk és azóta rendszeresen beszélnek egymással, így lesz ez a mostani feldolgozás kapcsán is. Sári Évi pedig mindkettejük szerint telitalálat volt erre a dalra.

– Sári Évivel dolgoztunk már együtt és tudtam, hogy telitalálat lesz erre a dalra és ebben Attila is egyetértett. Évi nem csak a retró-szcénában ismert, de sikeres színésznő, előadó és nagyon csinos hölgy is mindemellett. Mindig szeretünk valami új dolgot belerakni a klipjeinkbe, és Évit láttam már fellépni úgy, hogy a gólyalábas emberek ott voltak körülötte tükörruhában. Meg is kerestük őket és örömmel vállalták, aminek nagyon örültünk, mert nagyon illik a kliphez. Amikor a Bazilika előtt forgattunk a tüköremberekkel, rengeteg külföldi jött oda, hogy ez a zene megjelent-e már és mi is lesz ez – mesélte Spigiboy.

Sári Évi számára is emlékezetes volt a közös munka és a klipforgatás, mint mondta, soha ennyi közös szelfit nem kértek még tőle japán turisták.

– A tüköremberek hatalmas sikert arattak a forgatáson, sorra jöttek a japán turisták, akik fotót szerettek volna, azt hitték, valami óriási sztár vagyok. Nem győzték zenemeghatározóval megtalálni a dalt, és amikor nem jártak sikerrel, sorra kérdezgették, melyik ez a szám, mert nagyon fülbemászó. Épp ezt szerettük volna elérni a fiúkkal, és úgy tűnik, sikerült is. Nagyon jó volt a közös munka, és a dal hangzásvilágával kapcsolatban is sikerült kompromisszumra jutnunk. Ők amolyan Erős és Spigiboy-os hangzást gondoltak el, én pedig egy modernebb verziót, de úgy érzem, sikerült végül megtalálnunk a tökéletes középutat – tette hozzá Sári Évi.

Erős és Spigiboy egyébként egész évben csupa különlegességgel készül, a Rég várok valakire után is rengeteg feldolgozást tartogatnak még a tarsolyukban.

– Az első hivatalos fellépésünk Attilával 2023-ban volt, amikor már tudatosan Erős és Spigiboyként szerepeltünk. Áprilisban ünnepeltük a két évtizedes évfordulót, aztán gőzerővel kezdtünk dolgozni. Ennek az első etapja a Tedd fel a kezed volt Krisz Rudival, most készült el Sári Évivel a Rég várok valakire. De ezt a sort még folytatjuk idén, mert Csordás Tibivel megcsináljuk az Angelinát, Krisz Rudival pedig valószínűleg még egy dalt, mert a Tedd fel a kezed akkora siker volt, hogy nem is gondoltuk volna. De azt gondolom, most Sári Évivel is hasonló sikert fogunk elérni, mert amikor még csak a képeket és pár másodperces klipeket tettünk ki, már akkor is nagy volt az érdeklődés – magyarázta Spigiboy.

– Az utóbbi 1-2 évben vállaltunk nagyobb fellépéseket, de úgy döntöttünk, hogy ezt a születésnapi évet komolyan szeretnénk venni, ezért több meglepetést is tervezünk idén. A retro DJ-k között meglehetősen ritka, hogy van saját TikTok csatornánk, és immár 25 ezren követnek minket, ami dinamikusan nő, de ez is a jubileumi év termése, mert szeretnénk minden felületen komolyan venni ezt a jeles születésnapot. Úgy tűnik, ezt sikerül is átadnunk, hiszen több száz ezres megtekintések vannak a videóinkon – tette hozzá Erős Attila, aki azt is elárulta, a mostani forgatás kis híján kudarcba fulladt a figyelmetlensége miatt.

– Volt egy nehéz kamera a forgatáson, én pedig kézbe vettem, hogy érezzem, milyen nehéz ezzel dolgozni, de nem voltam elég figyelmes, és úgy tettem le az asztalra, hogy le is esett. Majdnem véget is ért abban a pillanatban a forgatás, de szerencsére semmi baj nem történt végül a kamerával – emlékezett vissza Erős Attila.

A klip itt látható:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük