A CSOK pörgeti az ingatlanpiacot.

Bekövetkezett a trendforduló után várt felfutás az ingatlanpiacon, az augusztusi ingatlan- és hitelpiaci adatok, valamint a cégcsoport aktivitási mutatói alapján az eddigi, növekvő CSOK-os érdeklődés már az adásvételek számában is megmutatkozik – áll a Duna House szerdán közzétett elemzésében.

Az augusztus, a hónapra becsült 8213 tranzakcióval az idei második legerősebb hónap, az egy évvel korábbitól már csak 16 százalékkal marad el, ugyanakkor 35 százalékkal haladja meg a júliusit.

Az ingatlanpiaci erősödést alátámasztják a hitelpiaci adatok is. A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai alapján augusztusban 61 milliárd forint volumen becsülhető, ami az idén a legmagasabb érték.

A Duna House elemzése szerint Kelet-Magyarország kivételével stagnál, enyhén csökken a panellakások ára, a téglaépítésű ingatlanok éves áremelkedése pedig 3-5 százalék közötti.

Az értékesített budai téglalakások átlagos négyzetméterára idén augusztusban is 1 millió forint felett volt, a belvárosi téglaépítésűeké kevéssel haladta csak meg a 950 ezer forintot. A Duna House közreműködésével augusztusban értékesített ingatlanok közül a panellakások eladási ideje a legrövidebb. A belvárosi téglaépítésűek idén augusztusban több mint egy hónappal gyorsabban, kevesebb mint 5 hónap alatt keltek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük