Purple Disco Machine ontja magából a slágereket.

A Grammy-díjas DJ és producer Purple Disco Machine egyesítette erőit Duke Dumont-tal és a Nothing But Thieves-szel, hogy kiadják új, „Something On My Mind” című kislemezüket. Hallgasd meg ITT.

A dinamikus kollaborációban Purple Disco Machine tovább csavart egyet jellegzetes stílusán az elektronikus indie popba hajló csillogó szintetizátor textúrákkal, pezsgő elektro basszusvonallal és a Nothing But Thieves összetéveszthetetlen hangzásával. A műfajok egyedülálló keverékét tovább erősíti Dom Craik és a listavezető producer, Duke Dumont, akinek Purple Disco Machine-nel való barátsága az elmúlt évek közös fellépései során született meg.

A számot egy nagyon ügyes vizuál kíséri Denisha Anderson rendezésében a Caviarnál. A videoklip, mely a Nothing But Thieves és Purple Disco Machine, mint elrabolt túszok cameo-szereplésével készült, a nézőket egy étterem kirablásával végződő nagy sebességű örömautókázásra viszi, melyben tüzes, romantikus szikrák is a középpontba kerülnek.

A Purple Disco Machine a diszkó újjászületésének egyik éllovasaként fülbemászó groove-jaival számtalan elismerést és listavezető pocíziókat szerzett. Legutóbbi együttműködése, a Kungs-szal készített “Substitution” már több mint 110 millió streamet ért el világszerte, és egy újabb hatalmas európai rádiós sláger lett (#2 helyezésig jutott Európában és hazánkban is), és arany státuszt ért el Olaszországban, Hollandiában, Franciaországban, Belgiumban és Magyarországon. Lenyűgöző eddigi karrierje során, amely magában foglal egy Grammy-díjat és remixeket számos elismert előadó számára (mint például Dua Lipa, Mark Ronson, Calvin Harris, Sir Elton John & Britney Spears, Fatboy Slim, Lady Gaga & Ariana Grande, Diplo és SIDEPIEC), Purple Disco Machine megszilárdította pozícióját az elektronikus zene úttörőjeként. Miután a közelmúltban Grammy-vel jutalmazták a Best Remix Performance kategóriában Lizzo “About Damn Time” című dalához készített remixét Purple Disco Machine továbbra is elképesztő sikereinek hullámait lovagolja meg.

Az elektronikus virtuóz listavezető előadóvá nőtte ki magát Sophie and the Giants-szel való együttműködése révén, olyan dalokkal, mint a “Hypnotized”, az “In The Dark” és a “Paradise”, valamint számos többszörös-platinalemezes kislemezt is elért olyanokkal, mint Eyelar és Moss Kena. Ezen eredmények mellett Purple Disco Machine folyamatosan egy sor klub kedvencet szállított, köztük a „Body Funk”, a „Dished (Male Stripper)”, a „Rise”, a „Playbox” és a legutóbbi „Bad Company” kislemezt.

A Nothing But Thieves jellegzetes hangzásáról és erőteljes dalszövegeiről ismert. A banda alt-rock érzelmességét tette hozzá a dalhoz, dinamikus élt adva az együttműködésnek. A southendi öttagú csapat a közelmúltban adta ki az Egyesült Királyságban #1 pozícióban debütáló albumát, a „Dead Club City”-t, és remekül tud hangzásában váltogatni és kísérletezni az őket formáló változatos műfajok között, ami a „Something On My Mind”-ot különösen erőteljes együttműködéssé teszi.

Bár Duke Dumont kizárólag a művészetre és egy világverő élő show felépítésére összpontosít, továbbra is úgy hozza a sors, hogy közben kereskedelmileg is elképesztően sikeres zenéket készít. Világszerte streamelt számai szó szerint milliárdos magasságokba nyúlnak, pontosan több mint 4 milliárdra, így ő a bolygó egyik legsikeresebb elektronikus zenei producere. Az olyan gigaslágerek, mint a “The Chant”, az “Ocean Drive”, a “The Power”, a “Red Light Green Light”, az “I Got U” és a “Need U (100%)” felrobbantották a klubokat és házibulikat, és továbbra is ezt teszik az elmúlt egy évtizedben. Megjelenésükkor az „I Got U” és a „Need U (100%)” #1 lett az Egyesült Királyság kislemezlistáján.

Az együttműködés koncepciója Purple Disco Machine, Duke Dumont és a Nothing But Thieves egymás iránti kölcsönös tiszteletükből fakadt. Purple Disco Machine már régóta az indietronica hangzás csodálója, amit olyan előadóknak készített remixei is bizonyítanak, mint a Foals, a Two Door Cinema Club, a Balthazar, a New Order és a Royal Blood. Amikor a Nothing But Thieves megkereste Purple Disco Machine-t azzal a kéréssel, hogy remixeljen egy számot a legújabb albumukról, Purple Disco Machine egy másik javaslatot tett; azt javasolta, hogy inkább készítsenek együtt valami teljesen eredetit. Ennek köszönhetően a banda lelkesen egyesítette erőit vele, melynek eredményeként megszületett a “Something On My Mind’.

Miután az év elején már számos headliner DJ-szettet játszott szerte a világon, Purple Disco Machine első alkalommal szülővárosában, Drezdában is egy hatalmas bulit fog csapni szeptember 15-én. Az 5000 férőhelyes helyszínen megrendezendő showműsorban számos közreműködő előadó vendégszerepel majd slágerlemezeiről. 2023-ban több mint 80 fellépéssel a naptárában (köztük augusztus végén idehaza a Strand Fesztiválon is), Tino Piontek, azaz Purple Disco Machine hamarosan az Egyesült Államokba, Kanadába, Európa számos országába és Mexikóba is elutazik még idén, hogy még tovább terjessze a diszkószeretetet a bolygón.

A “Something On My Mind” már elérhető minden platformon és várhatóan 2023 egyik nagy himnusza lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük