Kevin Costner komoly kritikát kapott.

Hallucinációnak és szégyenletesnek nevezte a Yellowstone című sorozatot Lily Gladstone, Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmjének női főszereplője. A Kevin Costner nagy visszatéréseként is emlegetett, rendkívül sikeres széria a montanai marhatenyésző Dutton család történetét gombolyítja több nemzedéken át, és Gladstone azt nehezményezi, hogy bár a cselekmény ma játszódik, hamis, idealizált képet fest a vadnyugatról – ahogyan a klasszikus Hollywood mindig is képzelte. A Montanában, a feketelábúak törzsében született színésznő ugyanakkor nem ítéli el azokat a szintén amerikai őslakos kollégáit, akik szerepelnek a sorozatban, és önhibájukon kívül asszisztálnak ahhoz, amit ő történelemhamisításnak tart.

Gladstone illetékes a témában, mert Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok egyik főszereplője – a megtörtént eseménysorozatot feldolgozó történet leleplezi az igazi vadnyugatot. A múlt század húszas éveiben az oklahomai oszázs törzs számos tagját meggyilkolták a földjükben rejlő olajkincs miatt, s bár a szálak a helyi fehérekhez vezettek, a hatóságok csak vonakodva cselekedtek. A színésznő szerint Scorsese azért is tudja hitelesen ábrázolni a korabeli viszonyokat, mert a rendező hónapokra beköltözött arra a településre, ahol a korabeli események történtek, megismerkedett a helyi oszázs közösség tagjaival, és bevonta őket filmje elkészítésébe. „Őszintén kíváncsi volt arra, mit gondolnak erről a történetről, és kikérte a véleményüket arról, szerintük hogyan kellene ábrázolni az oszázsokat” – mondta Gladstone a Varietynek.

Megfojtott virágok további főszereplői Scorsese kedvenc színészei, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio, akik alakításaikkal jó eséllyel indulnak az idei Oscar-versenyben.

(Killers of the Flower Moon – hazai bemutató: 2023. október 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük