A Måneskin újdonsággal jelentkezett.

Måneskin megosztotta felvillanyozó új kislemezét, a „Honey (Are U Coming?)” című dalt. A nem sokkal a legutóbbi, listavezető és hazánkban is már aranylemez szintet elérő RUSH! című albumuk megjelenése után érkező újdonság, a ‘Honey (Are U Coming?)’ feszes tempójú, lendületes dallammal, egy hatalmas gitárriffel és egy üvöltően meggyőző refrénnel támad. A zenekar tegnap este élő közvetítésben jelentkezett a római Gazometróból, ahol három számot adtak elő élőben, köztük a „Honey (Are U Coming?)” című számot is.

A rajongók élőben hallhatják a kislemezt a Måneskin várva várt, ezen a hétvégén induló RUSH-t! World Tourján és a hónap végén az MTV VMA-n is, ahol a “The Loneliest” című kislemezükért a “Legjobb Rock” kategóriában jelölték őket.

Victoria De Angelis basszusgitáros így nyilatkozott a dalról: „Rögtön a tavaszi koncertek után írtuk a dalt, még mindig rengeteg energiánk volt a turnéból és az utazásból. London és LA között írtuk. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, és úgy gondoljuk, hogy ez valami egészen új a számunkra.”

Damiano David énekes hozzátette: „Ez egy olyan valaki története, akinek nincs neme vagy bármije, te döntöd el, ki legyen az. Keresel valakit, akinek látható a szemében valami szomorúság, és nem érzi magát a megfelelő helyen, aztán meghívod a másikat, hogy csatlakozzon egy új kalandhoz anélkül, hogy tudná, mi is fog történni, egy a lényeg, hogy élvezze a kalandot.”

Legutóbbi RUSH! albumuk fenomenális sikere után a Måneskin befejezte Loud Kids World Tour-ját, melyen kívül 5 különleges stadionkoncertet is adtak Olaszországban, valamint az ikonikus Glastonbury fesztiválon és a Primavera fesztiválon is felléptek.

A most induló turnén az Egyesült Államokban, ahol tavaly a banda a valaha volt első önálló észak-amerikai turnéján 25 koncerten 100.000 jegyet adott el, és ahol 2023-ban megkapta az első Grammy-jelölést a “Legjobb új előadó” kategóriában, a Måneskin visszatér a legnagyobb arénákba, beleértve egy mérföldkőnek számító show-t New York történelmi Madison Square Gardenjében. A 2022-es dél-amerikai hihetetlen fogadtatás után a Måneskin még ebben az évben visszatér oda is, hogy első alkalommal ellátogasson Argentínába, Brazíliába, Chilébe és Kolumbiába. Japánban, ahol a banda 2022-ben egy hihetetlen exkluzív show-val és a Summer Sonic kiemelkedő szettjével tette le névjegyét, a Måneskin először tér vissza az ország kiemelt arénáiba. A rockszenzáció először Ausztráliába is eljut, Brisbane-ben, Sydney-ben, Melbourne-ben és Adelaide-ben adnak koncertet. A turné Németországban és Franciaországban, valamint az Egyesült Királyságban és Írországban tartandó fellépésekkel zárul, melynek keretében a banda először jut el Manchesterbe és Dublinba.

A RUSH! World Tour a banda azonos című új albumát követi, amely 2023 januárjában jelent meg, világszerte elismerést és sikereket hozva az együttesnek, 15 országban (köztük Magyarországon is) #1 helyezést, míg további 20 országban a Top 5-öt érte el. Az album világszerte több mint 1,3 milliárd streamet generált már (melyből 1 milliárd a Spotify-on realizálódott, múlt héten elérve ezt a mérföldkövet), amely tovább gyarapította a zenekar lenyűgöző, 9 milliárdos globális streamszámát.

Mäneskinről

Ritkán jön olyan zenekar, mint a Mäneskin. A Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi és Ethan Torchio alkotta négytagú banda tinédzserként kezdett bulizni szeretett szülővárosuk, az olaszországi Róma utcáin. Csak néhány év kellett hozzá, hogy a kemény, kritikusok által is elismert, világszerte domináns rockszenzációt széles körben a rockzene világméretű újjáéledésének hajtóerejeként emlegessék.

Legújabb albumuk, a RUSH! mámorítóan új magasságokat ért el: 15 országban az első helyet, míg további 20 országban Top 5-ös helyezést ért el, vezette az Egyesült Államok Billboard Alternative Albums Chartját, eddig több mint 1,3 milliárd streameléssel, mely szám folyamatosan növekszik. A Max Martin és Fabrizio Ferraguzzo által készített album angol és olasz számokat is tartalmaz, köztük a „Supermodel”, a „Mammamia” és a „The Loneliest” kislemezeket.

A Mäneskin folytatja globális dominanciáját verhetetlen élő show-jukon keresztül – harsány, izgalmas, élvonalbeli és karriert megerősítő koncertekkel -, mely senki máséhoz sem hasonlítható, bizonyítva méltó státuszát a rock újjászületésének vezetőjeként. 2023 májusában a banda befejezte LOUD KIDS világkörüli turnéját, amely 2022-t és 2023-at is felölelte, elképesztő 450.000 ember előtt játszottak szerte a világon. Rómában egy különleges, teltházas koncertet adtak a történelmi Circo Massimo-ban, melyre 70.000 jegy kelt el . Mindezt a világ legjobb fesztiváljain való szereplés mellett, mint például a Coachella, a Rock in Rio, a Lollapalooza, a Summer Sonic (Japán) és még sok más.

9 milliárd streammel a háta mögött és 324 globális zenei minősítéssel, köztük 56 arany, 251 platina és 17 gyémánt minősítéssel, a Mäneskint a közelmúltban jelölték a 2023-as GRAMMY Awardson és a Legjobb rock kategóriában a 2023-as MTV VMA-n, de korábban már elnyerte a Legjobb alternatív videó díját a VMA-n és a Legjobb rock elismerést az MTV EMA-n, a Top Rockdalt a Billboard Music Awards-on, a Legjobb új alternatív előadó címet az iHeart Radio Music Awards-on, számos nemzeti zenei díjat, például Japánban, Spanyolországban, Lengyelországban, Magyarországon és Finnországban, valamint számos jelölést is kaptak világszerte, például a BRIT Awards-on, az NME Awardson, a Kerrang Awards-on és így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük