A Vatikán segélyszállítmányokkal segíti Ukrajnát. www.celebriti.hu

A háború 2022. februári kezdete óta már 106 kamionnyi szállítmányt: élelmiszert, ruházatot, generátorokat, játékokat juttattak Ukrajnába – közölte a pápai állam jótékonysági szolgálatot végző hivatala szerdán.

Konrad Krajewski bíboros, a közvetlenül Ferenc pápa hatáskörébe tartozó, úgynevezett alamizsnahivatal vezetője bejelentette: a következő segélyszállítmány 300 ezer adag, fagyasztva szárított levest tartalmaz, amelyet a háborútól leginkább sújtott ukrajnai térségekbe juttatnak el.

A mostani, kétkamionnyi humanitárius szállítmány Dél-Koreából érkezett: egy ázsiai vállalat által felajánlott, háromszázezer adag liofilizált levesről van szó. Az étel kiemelkedően tápláló, és elkészítéséhez elegendő egy kis meleg víz.

A szállítmány előkészítését és a járművekre való felpakolását 30 önkéntes hajléktalan végezte, akik a Ferenc pápa által létrehozott, Vatikánhoz közeli menhely vendégei. A teherautók a római Hagia Sophia templomtól indulnak, amely a helyi ukrán közösség központjának számít.

Az első szállítmányok idején az egyik járművet személyesen a bíboros vezette.

Konrad Krajewski hozzátette, hogy további terveik között szerepel egy otthon megnyitása Lvivben háborús özvegyek és egyedül maradt gyermekes anyák számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük