Romlott az euróövezet gazdasági teljesítménye.

Az elemzők által vártnál jobban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett előzetes értékei szerint.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat egyaránt követő kompozit BMI augusztusra vonatkozó előzetes értéke 2020 november óta legalacsonyabb szintre, 47 pontra gyengült a júliusi 48,6 pontról. Elemzők kevésbé romló mutatóra, 48,5 pontra számítottak.

A szolgáltatóipari BMI 30 havi mélypontra, 48,3 pontra süllyedt augusztusban a júliusi 50,9 pontról, a mutató idén először került a zsugorodást a növekedéstől elválasztó 50 pont alá. Elemzők 50,5 pontos értéket vártak.

A feldolgozóipari BMI háromhavi csúcsra 43,7 pontra emelkedett a júliusi 42,7 pontról, hét hónapon belül először erősödött a mutató. Elemzők romló indexre, 42,6 pontra számítottak.

Az augusztusra vonatkozó végleges feldolgozóipari BMI adatot szeptember 1-én, a szolgáltatóipari és az összetett BMI adatokat szeptember 5-én ismertetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük