Migránsokat szállító kisbusz ütközött Sopronnál.

Egy 26 éves román férfi vezette azt a furgont, amely egy személyautóval ütközött össze augusztus 22-én a reggeli órákban Kópháza és Sopron között. A furgonban 18 illegális migráns utazott.

 vármegyében szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség győri egységének munkatársai észlelték a nagy sebességgel közlekedő Mercedes Sprintert a 84-es főúton, amelyet az osztrák-magyar súlyponti ellenőrzésben résztvevő egyenruhásokkal próbáltak megállítani. A sofőr azonban kivonta magát a rendőri intézkedés alól, és továbbhajtott.  

A rendőrök követni kezdték a járművet, amely a 115-ös kilométerszelvényben egy vele szemben szabályosan közlekedő, osztrák felségjelzésű személygépkocsinak ütközött és felborult. A balesetet követően a helyszínről az embercsempész, illetve 14 illegális migráns a rendőri intézkedés megkezdése előtt elszaladt, 4 külföldi utas pedig a furgonban maradt.

Az eset során a vétlen személygépkocsi sofőrje, az embercsempész, illetve a furgon külföldi utasai megsérültek.

A járőrök a Készenléti Rendőrség győri munkatársaival, valamint az akcióban résztvevő osztrák kollégákkal a baleset közelében – drón, illetve keresőkutya segítségével – rövid időn belül elfogták az embercsempészt, és a migránsokat is.  Utóbbiakat egészségügyi ellátásukat és meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés, közúti baleset okozása, illetve segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Fotó / Forrás: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük